Yeditepe Üniversitesi’nden bir ilk daha

yeditepe-universitesinden-bir-ilk-daha-08062011

Yeditepe Üniversitesi’nden bir ilk daha

Boston Üniversitesi’nde Sınavsız Gastronomi Yüksek Lisansı Olanağı

Yeditepe Üniversitesi, Boston Üniversitesi ile yaptığı işbirliği anlaşmasıyla mezunlarına dünyanın en güçlü gastronomi programlarından birinde sınavsız yüksek lisans yapma olanağı sunuyor

 

Yeditepe Üniversitesi bir ilke daha imza atarak ABD’de bulunan Boston Üniversitesi Metropolitan Koleji (BU MET) ile gastronomi alanında yüksek lisans düzeyinde işbirliği anlaşmasına imza attı. Anlaşmayla Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden mezun olan ve mezuniyet ortalaması şartını yerine getiren öğrenciler, dünyanın en güçlü gastronomi programlarından biri olan BU MET Gastronomi Yüksek Lisans (Master of Liberal Arts in Gastronomy) programında sınavsız okumaya hak kazanmış oldu.

Bu işbirliği ile Yeditepe Üniversitesi mezunu öğrenciler, BU MET Yüksek Lisans programına sınavsız kabul edilmenin yanı sıra Boston Üniversitesi’nin uluslararası öğrenciler için zorunlu tuttuğu TOEFL, IBT veya IELTS gibi yabancı dil sınavlarından da muaf sayılacak. Son beş yılın mezunlarını kapsayan anlaşmayla ayrıca mezunlar Boston Üniversitesi’nden derecelerini toplam iki dönem kadar kısa bir sürede alabilecek.

Türk Mutfağını da Tanıtabilecekler

Konuya ilişkin bilgi veren Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sibel Özilgen, söz konusu ortak adımın Boston Üniversitesi’nin bu alanda Türkiye’de yapmış olduğu ilk işbirliği anlaşması olduğunu kaydetti. Boston Üniversitesi Gastronomi Yüksek Lisans Programı’nın temel olarak bir kültür programı olduğunu anımsatan Prof. Dr. Özilgen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bilindiği gibi bizim programımızın da temel amaçlarından bir tanesi başta Türk mutfağı olmak üzere uluslararası mutfak kültürlerinin araştırılması ve yenilikçi bir bakış açısıyla akademik olarak yorumlanmasıdır. Yapılan bu anlaşma ile Boston Üniversitesi programına katılacak olan mezunlarımız farklı bir akademik programda karşılaştırmalı yemek kültürü çalışmaları yapabilecek, kendilerine yepyeni bir vizyon katarken Türk mutfağını da yaptıkları çalışmalarla uluslararası akademik platformda tanıtma imkanı

bulabileceklerdir. Anlaşmayı bizim için özel kılan bir başka unsur da işbirliği teklifinin bölümümüze BU MET tarafından yapılmış olmasıdır.”


Hibya Haber Ajansı