Mezarlık ziyaretlerinde arabalı hizmet dönemi

mezarlik-ziyaretlerinde-arabali-hizmet-donemi-30072003

Mezarlık ziyaretlerinde arabalı hizmet dönemi

İstanbul’un mezarlıklarında yeni bir uygulamaya imza atıldı. Yaşlı, engelli ve yürüme zorluğu çeken vatandaşları düşünen İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı, golf arabaları ile ziyaretleri kolaylaştırmayı amaçlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mezarlıklar Daire Başkanlığı, Kurban Bayramı ile ziyaret oranı artan mezarlıklarda, başta yaşlı, engelli ve yürüme zorluğu çeken vatandaşlar olmak üzere kentlinin ziyaretlerini daha rahat ve huzurlu gerçekleştirebilmesi için golf arabası uygulaması başlattı.


13 ADET GOLF ARABASI

Bu uygulama için İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı tarafından 13 adet 6 veya 8 kişilik, benzinli, elektrikli golf aracı tahsis edildi.


Yeni uygulamanın başlatılacağı mezarlıklar, Avrupa yakasında; Zincirlikuyu, Hasdal, Kilyos, Edirnekapı Şehitlik, Eyüpsultan, Gülbahçe, Silivri Yeni Mezarlığı olurken, Anadolu yakasında ise; Karacaahmet, Soğanlık, Osmangazi ve Çekmeköy mezarlıkları belirlendi.


UYGULAMA BAYRAMDAN SONRA DA DEVAM EDECEK
Golf arabaları, Mezarlıklar Daire Başkanlığı’nda görevli güvenlikler tarafından kullanılacak. Vatandaş, bu golf arabaları ile daha rahat bir ziyaret gerçekleştirmiş olacak. İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı tarafından başlatılan bu uygulama Kurban Bayramı sonrasında da devam edecek.


Hibya Haber Ajansı