Yusufeli Barajı'nda yükseklik 200 metreye ulaştı

yusufeli-barajinda-yukseklik-200-metreye-ulasti-19042001

Yusufeli Barajı'nda yükseklik 200 metreye ulaştı

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin vizyon projelerinden olan dar vadideki gizli hazine, Yusufeli Barajı'nda yüksekliğin 200 metreye ulaştığını söyledi.

Barajın yeri ve milli kaynaklar ile Türk mühendisleri tarafından Artvin'de yapıldığını belirten Pakdemirli, ''Yusufeli Barajı 275 metre yüksekliği ile çift eğrilikli beton kemer kategorisinde ülkemizin en yüksek ve dünyanın 3. yüksek barajı olacak.'' dedi.

Pakdemirli, günümüz itibariyle barajda 2 milyon 850 bin metreküp beton dökülerek, gövde betonunda yüzde 70 gerçekleşme sağlandığına işaret ederek, ''Günlük ortalama 4 bin 400 metreküp beton dökümünün gerçekleştiği baraj, 200 metre yüksekliğe ulaştı.'' diye konuştu.

Ülke için enerji ve arz güvenliği açısından Yusufeli Barajı'nın çok önemli olduğunu aktaran Pakdemirli, ''Yerli, çevreci ve yenilenebilir enerji kaynağı olan bu barajımızın tamamlanmasıyla 558 MW kurulu güçle yıllık 1 milyar 888 milyon KWh enerji üretilecek.'' değerlendirmesinde bulundu.

Pakdemirli, şöyle konuştu:

''Barajın gövde yüksekliği 100 katlı bir gökdelen yüksekliğine eşdeğer. Yusufeli Barajı'nın büyüklüğünün anlaşılması bakımından gövdesinde kullanılacak olan 4 milyon metreküp betonla Artvin'den Edirne'ye 13 metre platform genişliğinde beton yol yapılabilir.''


Hibya Haber Ajansı