Logo Yazılım ilk yarıda satış gelirlerini %26 artırdı

logo-yazilim-ilk-yarida-satis-gelirlerini-26-artirdi-02081911

Logo Yazılım ilk yarıda satış gelirlerini %26 artırdı

Türkiye'nin en büyük bağımsız yazılım kuruluşu Logo Yazılım, uzun yıllardır devam eden başarılı performansını 2019'un ilk yarıyılında da sürdürdü.

Logo Yazılım, net satış gelirini bir önceki yılın aynı dönemine göre %26 artışla 176 milyon TL'ye yükseltti. Şirketin faiz, amortisman ve vergi öncesi faaliyet karı (FAVÖK) %21 artış göstererek 61 milyon TL'ye, net dönem kârı ise %5 artış göstererek 37 milyon TL'ye ulaştı.

Logo'nun e-devlet çözümlerinde pazar lideri olan e-hizmet platformu eLogo'da ilk yarıyılda müşteri sayısı %33, harcanan kontör adedi %36 artış gösterdi. eLogo, 19 binin üzerinde müşterisi ile bir günde yaklaşık 5 milyon adet işlem gerçekleştiriyor.

Logo Yazılım'ın 2016 yılında satın aldığı Romanya'daki iştiraki Total Soft ise ilk yarıda Euro bazında %22 satış geliri büyümesi ve %115 FAVÖK büyümesi elde etti.

Kurum kültürünün temelinde müşteri odaklı Ar-Ge ve inovasyon olan Logo, kuruluşundan bugüne Ar-Ge yatırımlarına öncelik verdi. Logo'nun Türkiye ve Romanya faaliyetleri kapsamında toplam Ar-Ge yatırımlarının faturalanan gelirlere oranı bu dönemde %33oldu.

İlk altı ay finansal sonuçlarını değerlendiren Logo Grup CEO'su M. Buğra Koyuncu, "İlk yarıyılda hem Türkiye hem de Romanya faaliyetlerimizde başarılı sonuçlar elde ettik. Türkiye'deki piyasa koşullarının yarattığı belirsizlikleri yönetirken, uzun vadeli değer yaratma stratejimiz kapsamında her zaman verimli bir şirket olmayı ve buna paralel olarak insanımıza ve teknolojiye yatırım yapmayı kararlılıkla sürdürüyoruz. Müşterilerimizle iş birliği içerisinde tutku ve çeviklikle değer yaratma hedefiyle çalışarak liderliğimizi devam ettiriyoruz. Logo Yazılım olarak 35 yıl önce başlayan yolculuğumuzda bugün küresel ölçekte bilişim teknolojilerine odaklı şirketlerden oluşan bir yüksek teknoloji grubu haline geldik. Bu süreçte emeği bulunan hissedarlarımıza, çözüm ortaklarımıza, Logo çalışanlarına ve kullanıcılarına içtenlikle teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak:Ogilvy