Çinli BYD’nin 3 milyonuncu NEV aracı banttan indirildi

Çin’in önde gelen yeni enerji aracı (NEV) üreticisi BYD’den yapılan açıklamada, üç milyonuncu NEV’sinin üretim hattından çıktığını duyuruldu.

Çinli BYD’nin 3 milyonuncu NEV aracı banttan indirildi

Çin’in önde gelen yeni enerji aracı (NEV) üreticisi BYD’den yapılan açıklamada, üç milyonuncu NEV’sinin üretim hattından çıktığını duyuruldu. Shenzen merkezli şirketin yılın ilk 10 ayındaki NEV satışları ise yıllık yüzde 240 artışla 1,39 milyon adede yükseldi.

Geleneksel benzinli araçların üretimini mart ayında durduran BYD’nin yeni enerji otobüsleri, aralarında Norveç, Almanya, Japonya, Tayland ve Brezilya’nın da bulunduğu dünya çapında 70’ten fazla ülke ve bölgede 400’den fazla şehre satıldı.

BYD Başkanı Wang Chuanfu, niş bir marka olarak başlayan ve daha sonra ana akım haline gelen BYD’nin gelişiminin Çinli otomotiv markalarının yükselişini ve ülkenin NEV endüstrisinin hızlı büyümesini yansıttığını söyledi.

Wang, BYD’nin yeni bir üst düzey markanın ilk modelini 2023’ün ilk çeyreğinde Yangwang adı altında 800 bin ila 1.5 milyon yuan (113 bin 696 ve 213 bin dolar) arasında bir fiyat etiketi ile ortaya çıkaracağını da sözlerine ekledi.
Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı