İŞKUR ödemelerinde yeni önlemler

iskur-odemelerinde-yeni-onlemler-05042004

İŞKUR ödemelerinde yeni önlemler

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde bazı illere giriş çıkışların kısıtlandırılması sonucu veya herhangi bir nedenle resmi ikametinde bulunmayanların işsizlik sigortası, iş kaybı tazminatı, ücret garanti fonu ödemesi ve kısa çalışma ödemelerini kolaylıkla alabilmeleri için yeni önlemler alındı.

PTT'den yapılan yazılı açıklamada, tüm İŞKUR ödemesi hak sahiplerini de kapsayan bu uygulamayla hak sahiplerinin kayıtlı cep telefonlarına şirketin internet sitesine yönlendirecek özel bir linkin SMS ile gönderileceği bildirildi.

Açıklamada, hak sahibi vatandaşın bu internet sitesi linki üzerinden kişiye özel tek kullanımlık form dolduracağının anlatıldığı açıklamada, şöyle denildi:

''Bu formla hak sahibi ödeme bedellerinin sistemde kayıtlı konut adresine, PTTBank hesabına veya kendi banka hesabına gönderilmesini talep edebilecektir. Böylece müşterilerimiz ödemelerini kolaylıkla alabilecektir. 2020 yılı Mart ayına ait işsizlik sigortası ödemesi hak sahibi olup, mevcut cep telefonu numarasına SMS gelmeyen müşterilerimizin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi 'ALO 170' iletişim hattından sistem üzerindeki telefon numaralarını güncellemeleri gerekmektedir. Koronavirüs tehdidine karşı, müşterilerimizin ve çalışma arkadaşlarımızın sağlığını korumak, sosyal mesafe kuralını uygulamak amacıyla İŞKUR ödemelerini PTT dağıtıcılarımız aracılığıyla vatandaşlarımızın PTT iş yerlerimize gelmelerine gerek kalmadan evlerinde teslim ediyoruz. Lütfen evinizde kalın.''
 


Hibya Haber Ajansı