BigChefs bu kez ‘Toprağın Kadınlarından Çocuklara’ ulaşıyor

bigchefs-bu-kez-topragin-kadinlarindan-cocuklara-ulasiyor-19081910

BigChefs bu kez ‘Toprağın Kadınlarından Çocuklara’ ulaşıyor

BigChefs, Koruncuk Vakfı'yla el ele verdi ve yerel üretim yapan çiftçilerle çocukları buluşturdu. Vakıf himayesindeki çocuklar, Düzce'nin Gümüşova ilçesindeki Soğuksu Köyü'nde BigChefs'in Toprağın Kadınlarından Sofralara projesi için üretim yapan Filiz Aynacı'yı ziyaret ettiler. Tarıma dair bilgiler verilen çocuklar sonrasında kendi elleriyle dalından meyve sebze toplayıp yöreye has bitkilerle tanıştı. Sofralara gelen meyve ve sebzelerin, tohumun toprağa düşme aşamasından toplanmasına kadar geçen süreci detaylarıyla, örnekleri görerek öğrenen çocuklar hayatları boyunca onlara ilham olacak bilgilerle köyden ayrıldılar.



Her ürünün bir hikayesi var

Tam gün boyunca, yerelde üretim yapan Filiz Aynacı tarafından ağırlanan çocuklara toprağın kıymeti, detaylar ve örneklerle anlatıldı. Topraktan alınan her bir ürüne aslında ne kadar emek verildiği, ne kadar uzun bir yoldan geçerek sofralara geldiği detaylarıyla anlatıldı. Gerçek köy hayatını yerinde gören çocuklar ekim, dikim ve üretim süreçlerini, canlı olarak yerinde gördüler ve topraktan alınan hasatların hikayesine şahit oldular.



Korunma ihtiyacındaki çocuklara destek

Bu sene 40'ıncı yılını kutlayan Koruncuk Vakfı, hakları risk altında çocukları korumak, onların karşılaşabileceği olumsuz sosyal etkileri en aza indirmek için çalışıyor. Bu amaçla önleyici, koruyucu ve iyileştirici çalışmalar yürüten vakıf ayrıca ihtiyacı olan çocukları Koruncukköy Bolluca'da, aile yapısına en yakın sistem içerisinde bakımını sağlıyor. Bu sayede hayatlarını en iyi şekilde sürdürmeleri için destek oldukları çocukların topluma faydalı bireyler olarak, sevgi içerisinde büyümelerini amaçlıyor. İsteyenler koruncuk.org adresinden vakfa bağışta bulunabiliyorlar.

BigChefs Hakkında:

2007 yılında Ankara'da kurulan BigChefs, ilk günden itibaren misafir memnuniyetine öncelik vererek kısa sürede Türkiye'nin önde gelen restoran zinciri markası haline gelmiştir. 2014 yılında ilk yurt dışı şubesini Dubai'de açarak küresel bir marka olma yolculuğunu başlatan marka, günümüzde yurt içi ve yurt dışında toplam 60 şubesi ile hizmet vermektedir. Taxim Capital'den sağladığı fon desteğiyle hızla büyüyen BigChefs, başarılı yatırımlarıyla Türkiye' de ve dünyada marka bilinirliğini arttırmaya devam etmektedir. Taxim Capital yatırımcıları arasında EBRD (Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası), IFC (Uluslararası Finans Kurumu, Dünya Bankası Üyesi), EIF (Avrupa Yatırım Fonu), DEG (Alman Yatırım ve Kalkınma Bankası) gibi uluslararası saygın kurumları barındırmaktadır.

Kaynak:Concactplus