Geleceğe Giriş Genç Yetenek programıyla gençlere kariyer fırsatı sunuyor

gelecege-giris-genc-yetenek-programiyla-genclere-kariyer-firsati-sunuyor-29012002

Geleceğe Giriş Genç Yetenek programıyla gençlere kariyer fırsatı sunuyor

 

Teknoloji alanında öncü çözümler geliştiren Doğuş Teknoloji, sürdürülebilir başarının ardında insana, teknolojiye ve çalışma ortamına yönelik yatırımların yer aldığı gerçeğinden yola çıkarak hayata geçirdiği “Geleceğe Giriş Genç Yetenek” programıyla bilişim teknolojileri konusundaki yetkinliğini mesleki eğitim alanına da taşıyor. Bilişim teknolojileri alanında sektörün ihtiyaç duyduğu genç yeteneklere destek sağlayan Doğuş Teknoloji, Geleceğe Giriş Genç Yetenek programı ile İstanbul’un yanı sıra Anadolu’da yer alan üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere hem staj imkanı hem de kariyer fırsatı sunuyor. Daha fazla öğrenciye ulaşmak adına çalışmalarını hızlandıran Doğuş Teknoloji, bu kapsamda 13 Şubat – 15 Nisan tarihleri arasında 20’ye yakın üniversiteye ziyarette bulunmayı hedefliyor.

 

Bilişim teknolojileri alanında gerekli her türlü altyapı çalışmalarıyla birlikte, sistemsel ve yazılımsal ürünlerin uyarlamasını hayata geçirmek amacıyla 2012 yılında faaliyetlerine başlayan Doğuş Teknoloji, sektördeki elde ettiği konumu güçlendirirken, insan kaynağına yönelik yatırımlarına da devam ediyor. Bilişim teknolojileri alanında sektörün ihtiyaç duyduğu genç yeteneklere destek sağlayan Doğuş Teknoloji, bu kapsamda hayata geçirdiği Geleceğe Giriş Genç Yetenek programıyla çok sayıda öğrenciye staj ve iş imkanı sağlıyor. Üniversite öğrenimi devam ettiği sırada söz konusu programa kayıt olan öğrencilerin arasından başarılı olanlar, öğrenimlerini tamamladıktan sonra da Doğuş Teknoloji’nin farklı departmanlarında çalışma imkanı da elde ediyor.

 

Özellikle yeni mezun statüsündeki işe alımlarını söz konusu program aracılığıyla gerçekleştiren Doğuş Teknoloji, bu kapsamda daha fazla üniversite öğrencisine ulaşmayı amaçlıyor. Doğuş Teknoloji bu hedefi doğrultusunda da, 13 Şubat-15 Nisan tarihleri arasında da 20’ye yakın üniversiteyi ziyaret ederek programı tanıtmayı planlıyor. Tüm bunlarla birlikte program kapsamında bu yıla ilişkin başvuruların da 13 Şubat tarihinden sonra başlaması bekleniyor.

 

Program, 2016 yılında hayata geçirildi!

Doğuş Teknoloji tarafından 2016 yılında hayata geçirilen Geleceğe Giriş staj programına; iki, üç ve dördüncü sınıfta öğrenim gören üniversite öğrencileri www.gelecegegiris.com isimli web adresi üzerinden başvuru yapabiliyor. Başvurunun ardından öğrenciler online teknik bir sınava giriyor. Sınavdan başarıyla geçen öğrenciler ise Doğuş Teknoloji’nin ofisinde gerçekleştirilen grup çalışmasına davet ediliyor. Söz konusu çalışmanın ardından staj yapmaya hak kazanan öğrencilerden başarılı olanlar, 2-3 aylık staj dönemlerini uzatma hakkı kazanabiliyor. Söz konusu öğrenciler arasından bazıları da Doğuş Teknoloji’nin farklı departmanlarında istihdam edilebiliyor.

 

Türkiye’deki 111 farklı üniversiteden 3 bine yakın öğrenci başvurdu!

Geleceğe Giriş programına faaliyetlerine başladığı 2017 yılından bu yana Türkiye’deki 111 farklı üniversitede öğrenim gören 2 bin 898 öğrenci başvuruda bulundu, söz konusu öğrencilerden 139’u şirketin farklı departmanlarında staj yapmaya hak kazandı, 42’si Doğuş Teknoloji’nin farklı departmanlarında istihdam edildi.

 

Programa ağırlıklı olarak; lisans öğrenimi için bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği ve matematik mühendisliği bölümlerini tercih eden öğrenciler başvurdu. Yıldız Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi gibi İstanbul’daki çok sayıda farklı üniversitede öğrenim gören öğrencilerin yanı sıra Karadeniz Teknik Üniversitesi, Çanakkale Üniversitesi gibi İstanbul dışında yer alan üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler de programa katıldı.

 

 

Doğuş Teknoloji Hakkında

 

2012 yılında faaliyetlerine başlayan Doğuş Teknoloji; yenilikçi, dinamik, çözüm odaklı, fark yaratan, yüksek katma değerli ürün ve hizmetleriyle müşteri memnuniyetine odaklanıyor. Bu doğrultuda kalite anlayışını ön planda tutan ve hizmetlerini optimum maliyetlerle müşterilerine sunan Doğuş Teknoloji, Bilişim Teknolojisi alanında gerekli her türlü altyapı çalışmalarını, sistemsel, yazılımsal ürünlerin uyarlamasını hayata geçiriyor. Bilgi işlem sektöründeki çağdaş teknolojiyi uygulayarak, teknolojik projeler geliştiriyor ve destek sağlıyor. Müşterilerine stratejik işbirliği anlayışıyla yaklaşan Doğuş Teknoloji, kuruluşların dahili iş ve bilgi teknolojileri birimleriyle entegre bir şekilde çalışarak, proaktif yöntemlerle ihtiyaçları belirliyor ve güncel ihtiyaçlara üst düzeyde çözüm sağlayan ürünler geliştiriyor. Güçlü teknolojik ve sektörel operasyon deneyimini ürünlere yansıtarak zamanında teslim ve etkin proje yönetimi hizmeti sunan Doğuş Teknoloji, müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutabilmek üzere ihtiyaçları en kaliteli şekilde karşılayacağı yöntemleri gözden geçiriyor ve sürekli iyileştiriyor. VR Çözümleri, Robotik Süreç Otomasyonu, Blockchain, BOT Ürünleri, Makine Öğrenmesi ile Derin Öğrenme alanlarında Yapay Zeka, ve Lab konularının da aralarında bulunduğu yeni teknolojiler alanında da hizmetler veren Doğuş Teknoloji, Doğuş Grubu adına çalışmalar yürütmek için kurulmuş olup, geçen yıldan itibaren de grup dışına açılarak hizmet sunduğu sektörleri daha da artırmayı hedefliyor.

 


Hibya Haber Ajansı