BM Genel Sekreteri’nden tarihi küresel ateşkes çağrısı

bm-genel-sekreterinden-tarihi-kuresel-ateskes-cagrisi-23032008

BM Genel Sekreteri’nden tarihi küresel ateşkes çağrısı

Dış Haberler, 23 Mart (HİBYA) - BM Genel Sekreteri António Gueterres dünyadan, ortak düşman corona virüsüyle ortak mücadele için küresel ateşkes yapılması çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreteri António Gueterres ateşkes çağrısında şu konuşmayı yaptı: Dünyamız ortak bir düşmanla karşı karşıya: COVID-19.

Virüs milliyet, etnik köken, grup veya din ile ayrimi yapmaz. Ayrim gözetmeksizin saldırır.

Aynı zamanda, dünya çapında silahlı çatışmalar sürmektedir.

En savunmasız olanlar kadınlar ve çocuklar, engelliler, yerlerinden kaçanlar ve topluluk dışı kalmış kesimler en yüksek bedeli öderler. Bunlar ayrıca COVID-19'un bir sonucu olarak hayatını kaybetme tehlikesiyle en çok karşı karşıya olan kişilerdir

Unutmayalım ki savaş olan ülkelerdeki sağlık sistemi çöktü. Zaten çok az olan sağlık profesyonelleri saldırıya uğradı. Silahlı çatışma nedeniyle kaçmaya zorlananlar iki kat daha savunmasızlardır

Virüsün öfkesi savaşın çılgınlığını açığa çıkarmıştır. Bu yüzden bugün tüm dünyayı dünyanın her köşesinde derhal ateşkes yapmaya çağırıyorum.

Silahlı çatışmaları buzun üstüne koyma ve zamanımızın en büyük mücadelesinde bir araya gelme zamanıdır.

Savaşan taraflara:

Kendinizi çatışma hattından geri çekin. Güvensizliği ve düşmanlığı ortadan kaldırın. Tüfek, top ve hava saldırıları dursun.

Bu çok önemli ...

Hayat kurtarıcı yardım için koridorları kolaylaştırın. Diplomatik çözümlere kapı aralayın. COVID-19'un en çok vuracağı bölgelere umut verin.

COVID-19 tehdidine ortak çözümler bulma hedefimizde savaşan taraflar arasında yavaşça ortaya çıkan koalisyonlardan ve diyaloglardan ilham alalım.

Ama çok daha fazlasına ihtiyacımız var.

Savaşma hastalığını durdurun ve bugün dünyamızda sürmekte olan virusle mücadele edin.

Her şey tüm savaşları durdurmakla başlar. Şimdi.

Buna insanlığın şimdi her şeyden daha fazla ihtiyacı var.


Hibya Haber Ajansı