Daikin Global Women Trainee başlıyor

98 yıllık geçmişiyle iklimlendirme sektörünün öncü markası Daikin, hayata geçirdiği projelerle kadın istihdamı ve fırsat eşitliğini desteklemeye devam ediyor. Bu vizyon doğrultusunda 2014 yılında başlattığı “Sakura Kadın Girişi

Daikin Global Women Trainee başlıyor

Sürdürülebilirlik projesi kapsamında kadın istihdamı ve fırsat eşitliğini desteklemeyi hedef haline getiren Daikin Türkiye, 2012 yılından beri “Daikin Global Trainee” programı ile yönetici adayları yetiştiriyor. Daikin Türkiye tarafından gerçekleştirilen Global Trainee Programı, geleceğe yatırım projesi olarak Daikin’in küresel iş planının en önemli parçalarından birini oluşturuyor. Dünyanın 160’dan fazla ülke ve bölgesinde faaliyet gösteren Daikin, farklı uluslardan yeteneklerin grup içinde dolaşımını artırmaya yönelik bir strateji izliyor. Bu yıl sadece kadınlara yönelik olarak gerçekleştirilecek "Daikin Global Women Trainee" programı ile de 10 kadın yönetici adayını bu program ile bünyesine katmayı hedefliyor. Daikin Türkiye, “Daikin Global Women Trainee” programı ile kadınlara kariyer yolculuklarının başında global ortamda bir deneyim kazanma fırsatı sunuyor. ‘Doğru Havada Doğru İş Fırsatı’ diyen marka, bu proje ile geleceğin kadın yöneticisi olmayı hedefleyen nitelikli mezunları Daikin bünyesinde yönetici pozisyonlarında yetiştirmeyi hedefliyor.

Kadınların iş hayatında desteklenmesi amacıyla bir çok projeyi hayata geçiren Daikin Türkiye; bu doğrultuda 2014 yılında başlattığı Sakura Kadın Girişimci programı ile üniversite mezunu gençlerin girişimcilik potansiyellerini ortaya çıkararak geleceğin iş kadınları olarak iklimlendirme sektörüne ve ülke ekonomisine kazandırmayı amaçlıyor. 2017 yılında başlatılan Sakura Kadın Teknisyen projesi ile de iklimlendirme sektöründe ‘erkek işi’ olarak görülen teknik alana kalifiye kadın iş gücü kazandırıyor. Bu yıl 4’üncü kez düzenlenen “Daikin Global Trainee” programında da önceki yıllardan farklı olarak 10 kız öğrencinin Daikin bünyesinde eğitilmesi hedefleniyor. Program boyunca yapılandırılmış eğitim programına dahil olan kişilere aynı zamanda Daikin’in global iklimini deneyimleme imkanı da sunuluyor.

Daikin’in 98 yıllık birikimi global bir iklimde sunuluyor

Kabul edilen adayların Daikin’in 98 yıllık köklü geçmişini Daikin global ağında deneyimleme fırsatı elde edecekleri bu program, kadınları geleceğin yöneticileri olarak yetiştirmeyi hedefliyor. Adaylar aldıkları eğitim ve kariyer planları doğrultusunda Avrupa’nın çeşitli ülkelerindeki Daikin lokasyonlarında çalışma fırsatı yakalıyor. Böylece trainee’ler, farklı ülkelerde, farklı departmanların çalışma yöntemlerini, birbirleri ile olan bağlantılarını ve şirketlerin organizasyon yapılarını yakından görme şansına sahip oluyor.

Daikin Türkiye’nin daha çok kadın öğrenciye Daikin global ağında yöneticilik yapma fırsatı sunduğu bu programa başvurular 14 Kasım 2022 tarihinde başlayacak ve 16 Aralık 2022 tarihinde son bulacak. Programa katılım kriterleri ile ilgili detay bilgilere ise www.daikin.com.tr ve www.kariyer.net sayfasından ulaşılabilir.