Küresel Piyasalar

kuresel-piyasalar-13032011

Küresel Piyasalar

ABD’de fiyatlamalar: Dow Jones 1987’de yaşanan “Kara Pazartesi”den bu yana en sert düşüşü kaydetti

Dün ABD piyasaları, koronavirüsü salgınına dair derinleşen endişelerin etkisiyle sert satıcılı seyir izledi. Ayrıca, ABD Başkanı Trump’ın geçen hafta Florida'da bir araya geldiği Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'nun katıldığı görüşmelerde bulunan Brezilya Devlet Başkanlığı İletişim Sekreteri Wajngarten'in koronavirüs taşıdığının tespit edilmesi de satışlarda etkili oldu. Dow Jones endeksi %9,99 azalışla 21.200,62 puana geriledi. Endeks, söz konusu düşüşle 1987'de yaşanan "Kara Pazartesi"den bu yana kaydedilen en büyük kaybını yaşadı. S&P 500 endeksi %9,51 kayıpla 2.480,64 puan ve Nasdaq endeksi de %9,43 düşüşle 7.201,80 puan seviyesinden kapanış yaptı.

Asya’da fiyatlamalar: Devam eden virüs tehdidi sebebiyle satıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasalarında da devam eden virüs tehdidinin küresel risk algısını baskılaması sebebiyle satıcılı seyir izleniyor. Bu doğrultuda, Nikkei endeksi %5,01 gerilerken Hang Seng endeksinde kayıplar %4’e yaklaşıyor. Shangai endeksi ise %2,06 düşüş kaydediyor. ABD vadelilerde ise alıcılı seyir hakim.

Avrupa’da fiyatlamalar: Lagarde’ın söylemlerinin ardından kayıplar %10’u aştı

Dün Avrupa piyasaları, Başkan Trump’ın getirdiği seyahat kısıtlamaları ve AMB Başkanı Lagarde’ın bölge ekonomisine ilişkin aşağı yönlü riskleri öne çıkarması sonucunda satıcılı seyir izledi. DAX, CAC 40 ve FTSE 100 endekslerinde kayıplar %10’u aştı. Sektörler tarafında seyahat sektörü hisseleri %13 değer kaybettiği takip edildi.

Kaynak:Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı