Piyasadan haberler

SMRTG… Şirket ile yurtiçinde yerleşik bir müşteri arasında KDV hariç toplam 1.920.112,00 ABD Doları tutarındaki güneş paneli satışı işine istinaden ön ödeme bedeli 27.01.2023 tarihinde alınmıştır.

Piyasadan haberler

EKGYO… Şirket projelerinden İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Huzur Mahallesi, "İstanbul Sarıyer Ayazağa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" (Yeni Levent) kapsamında, 10648 Ada 1 Parselde kısmi revizyona gidilmiş, 958 adet olan konut sayısı 967 adet konut olacak şekilde Tadilat Yapı Ruhsatları 27.01.2023 tarihinde alınmıştır. Proje kapsamında 967 adet konut ile 52 adet ticari ünite olmak üzere toplam bağımsız bölüm sayısı 1019 adet olmuştur.

KGYO… Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK") II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin "Yaygınlık ve Süreklilik Arz Eden İlişkili Taraf İşlemleri" başlıklı 10.maddesi kapsamında; Şirket ile ilişkili tarafları arasındaki yaygın ve süreklilik arz eden işlemlerin bir hesap dönemi içerisindeki tutarının, alış işlemlerinde kamuya açıklanan son yıllık finansal tablolara göre oluşan satışların maliyetine olan oranının, satış işlemlerinde kamuya açıklanan son yıllık finansal tablolara göre oluşan hasılat tutarına olan oranının %10'una veya daha fazlasına ulaşacağının öngörülmesi durumunda, Yönetim Kurulu kararına ilaveten şirket Yönetim Kurulu tarafından işlemlerin şartlarına ve piyasa koşulları ile karşılaştırılmasına ilişkin bir raporun hazırlanması ve bu raporun KAP'ta açıklanması gerekmektedir. Bu kapsamda Şirketin 2022 yılında gerçekleşen / gerçekleşmesi beklenen, yaygın ve süreklilik arz eden işlemleri için hazırlanan "İlişkili Taraf İşlemleri Raporu" 27.01.2023 tarih, 2023/08 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile kabul edilmiştir.

KOZAL… Şirket tarafından yapılması planlanan Çukuralan Altın Madeni İşletmesi 3. kapasite artırımı projesine ilişkin olarak, Egeçep Derneği ve Osman Nuri Özgüven tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın vermiş olduğu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararının iptali talebiyle açılan dava İzmir 4. İdare Mahkemesi'nin 2021/1407 E. No'lu dosyası üzerinden görülmüştür. Şirkete 27.01.2023 tarihinde tebliğ edilen İzmir 4. İdare Mahkemesi'nin 2021/1407 E., 2022/2317 K. sayılı gerekçeli kararı ile; "Çukuralan Altın Madeni İşletmesi 3. Kapasite Artırımı Projesi"ne ilişkin verilen dava konusu "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararının hukuka ve çevre etki değerlerine uygun olduğu gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiştir. Mevcut durumda, Çukuralan Altın Madeni İşletmesi 3. Kapasite Artırımı Projesine ilişkin ilgili mahkeme kararına binaen ÇED Olumlu kararı kapsamında madencilik (üretim) faaliyetleri ilgili mevzuatlara uygun şekilde devam etmektedir.

GESAN… Şirketin dolaylı bağlı ortaklığı Peak PV Solar Teknolojileri A.Ş.'nin faaliyet göstereceği fabrikanın yanında bulunan ve mülkiyeti şirkete ait olan 20.000 m2'lik arsa üzerine yeni bir fabrika yapılması için çalışmalara başlanmıştır. Fabrikanın inşası için yükleniciler ile anlaşmalar yapılmıştır. 2023 yılının son çeyreğinde faaliyete geçecek fabrikada, ikinci 1 GW'lık güneş paneli üretim tesisi ve Europower markası ile endüstriyel ve grid sistemler için yerli invertör üretim tesisi bulunacaktır. Fabrikanın faaliyete geçmesi ile birlikte güneş paneli üretim kapasitesi yıllık 2 GW'a yükselmiş olacaktır.

ALARK… Alarko Holding A.Ş. mevcut iş kollarına ek olarak "Tarım" ve "Gıda Sanayi" sektörlerini yeni yatırım planlamaları çerçevesinde stratejik sektörler olarak belirlemiş ve bu alanlardaki çalışmalarını hızlandırmıştır. Alarko bu iki sektörü birbirini bütünleyen çok önemli bir değer zinciri olarak tanımlamış ve stratejik konumlandırmasını bu alandaki tüm değer zincirlerinde yer alabilmek üzerine kurgulamış bulunmaktadır.

AVGYO… Yönetim Kurulu’nun 27.01.2023 tarihli 2023/03 sayılı kararına göre; Seri III-48.1 sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin "Gayrimenkul Değerleme Şirketinin Şeçimi" başlıklı 35.maddesi gereği; Portföyünde mevcut bulunan varlıklar için "Vera Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş."den değerleme hizmeti alınmasına, 2023 yılı içerisinde portföye alınabilecek varlıklar için "Vera Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş." ve "Aden Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş."den değerleme hizmetinin alınmasına karar verilmiştir.

SMRTG… Şirket ile yurtiçinde yerleşik bir müşteri arasında KDV hariç toplam 1.920.112,00 ABD Doları tutarındaki güneş paneli satışı işine istinaden ön ödeme bedeli 27.01.2023 tarihinde alınmıştır.

DAPGM… Şirketin Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile imzalamış olduğu "İstanbul Sarıyer Ayazağa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi Sözleşmesi" (Yeni Levent) kapsamında; geliştirmekte olduğu projenin yer aldığı 10648 ada 1 nolu parselde yer alan L,M,N,O ve P bloklarda kısmi revizyona gidilmiş ve ilgili bloklar için Tadilat Yapı Ruhsatı alınmıştır. Tadilat öncesi 958 adet konut ile 52 adet ticari ünite olmak üzere toplam 1010 adet olan bağımsız bölüm sayısı, tadilat sonrası 967 adet konut ile 52 adet ticari ünite olmak üzere toplam 1019 adet bağımsız bölüm olmuştur.

PAGYO… Yönetim Kurulu’nun 26 Ocak 2023 tarihli toplantısında, Kiracıların önümüzdeki dönem bütçelerine finansal destek sağlamak amacıyla; piyasa koşulları ve kiracıların faaliyet gösterdikleri sektör, AVM içerisindeki konumu, kendi kira sözleşmelerindeki taahhütlerini yerine getirme performansları, AVM işletme kurallarına uyum performansları ile AVM'ye sağladıkları katkılar göz önünde bulundurularak; Ocak 2023 döneminden itibaren geçerli olmak üzere, bazı kiracıların asgari kira bedellerine karar ekinde yer alan değişen oran ve sürelerde iskonto uygulanmasına, bazı kiracılara iskonto uygulanmamasına ve bu uygulanan iskontoların konuya ilişkin yeni bir karar alınıncaya kadar uygulanmaya devam edilmesine karar verilmiştir.

ERCB… Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş (BOTAŞ), tarafından Batı Karadeniz Faz 3 DGBH Projesi Çelik Boru Mal Alımı İşi ile ilgili olarak doğalgaz boru hattı için 03.01.2023 tarihinde açılan ihaleye İş Ortağı ile birlikte katılmış ve söz konusu ihale 1.059.604.827 TL bedel ile iş ortaklığı tarafından kesin olarak kazanılmıştır. İhalede Erciyas Çelik Boru San. A.Ş.'nin payı 528.742.808,67 TL'dir.

IEYHO… NIBAS… Bağlı ortaklığı Işıklar Holding A.Ş. sahip olduğu 15.000.000 adet Niğbaş Niğde Beton San. ve Tic. A.Ş. paylarına ilişkin, Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-128.1 Sayılı Pay Tebliği'nin "Payları borsada işlem gören ortaklıkların pay sahiplerine yönelik bilgi formu düzenleme yükümlülüğü" başlıklı 27'nci maddesi kapsamında hazırlanan Pay Satış Bilgi Formunun onaylanması talebiyle 27.01.2023 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapmışlardır.

YBTAS… Üretim ve bakım planlamaları dahilinde, şirket Yozgat Çimento Fabrikası klinker üretim hattının yaklaşık olarak 2,5 (iki buçuk) aylık bir süre için geçici olarak faaliyetinin durdurulmasına karar verilmiştir. Üretim planlaması kapsamı neticesinde ve piyasa koşulları öngörüsü dahilinde anılan sürede klinker stokları, çimento üretim ve satış ile klinker satış taleplerini karşılayacak seviyede olduğu düşünülmektedir. Dolayısıyla devam eden duruştan çimento üretim ve satışları etkilenmeyecektir

SANEL… San-El Mühendislik Elektrik Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2020-2021 yılları faaliyetine ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın gerçekleştirilmesi için 25/01/2023 Çarşamba günü saat 11:00'de "Şerif Ali Mahallesi Türker Caddesi N15a Workhub Plaza Brooklyn Ümraniye/İstanbul" adresinde Ticaret Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğünün 24/01/2023 tarih ve 82184564 sayılı yazısı ile görevlendirilen bakanlık temsilcisi gözetiminde toplanılmıştır. Hazır bulunanlar listesinin tetkiki aşamasında salonda bulunan bazı kişiler tarafından Bakanlık Temsilcisinin görevini ifa etmesi engellenmiş olup hazirun cetveli bu yüzden hazırlanamamıştır. Hazirun cetvelinin hazırlanması maksadıyla yapılan çağrıya fiziken müdahale edilmiş, müvekkil şirket yönetimi ve Bakanlık Temsilcisi tarafından defalarca yapılan çağrı ve yatıştırma girişimleri başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Genel kurul toplantısı öncesi ve toplantı sırasında, bazı şahıslar bağırarak bakanlık temsilcisine ve müvekkil şirket yönetimine tehditler savurmuş; divan masasının önünde arbede çıkararak görevini ifa etmesini engellemişlerdir. Buradaki bazı şahıslar hakkında daha önce, Sanel Yarenler isimli Telegram sosyal paylaşım uygulaması aracılığıyla yatırımcıları manipüle ederek örgütledikleri gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde şikayette bulunulmuş olup 2022/188564 numaralı soruşturma dosyasında kapsamında soruşturmaları devam etmektedir. Bu toplantıdaki bazı Şüpheli şahıslar için de Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı