Korona gündeminde veri güvenliği için “Flash” çözüm

korona-gundeminde-veri-guvenligi-icin-flash-cozum-13042011

Korona gündeminde veri güvenliği için “Flash” çözüm

Kingston: Evden çalışırken verilerinizi donanımsal olarak şifreleyin!

Tüm dünyada yayılmaya devam eden Korona Virüs nedeniyle pek çok şirket evden çalışma stratejilerini uygulamaya aldı ve bugün milyonlarca çalışan işlerini evden yürütüyor. Yeni yaklaşımda şirketlerin Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu göz ardı etmemeleri de kritik bir önem taşıyor. Bu süreçte işlerin doğal seyrinde yürümesi için pek çok şirket bulut tabanlı yazılımlardan yararlanıyor fakat günün sonunda çalışanlar şirket dosyalarını masaüstünde biriktiriyor ve bu da verilerin ihlaline ciddi anlamda kapı aralıyor. Bilgisayarlara gizlice sızan tehdit yazılımlarının bu verileri kopyalaması ve yayınlaması gibi pek çok olumsuz durum ortaya çıkabiliyor. Bu noktada çalışanların masaüstüne aldıkları verileri günde en az bir kere donanımsal şifrelemeye sahip flash belleklere aktarmaları bir çözüm olabiliyor.

Tüm dünyada flash belleklerinin güvenilirliği ile tanınan Kingston’ın; tam Disk AES 256 bit donanım tabanlı şifrelemeye ve parola koruması gibi avantajlara sahip ürünleri şirketlerin uzaktan veri güvenliğini sağlamalarında en önemli aday olarak görülüyor.Kingston Türkiye Ülke Müdürü Sami Ayhan “Kingston olarak kullanıcılarımızın güvenliğini özellikle şifreli belleklerimiz Data Traveler Locker Plus G3 ve DT Traveler 2000 ile yakından destekliyoruz. Yazılımsal şifrelemenin yanında çalışanların en az günde bir kere verilerini şifreli belleklerimizde yedeklemeleri KVKK ihlallerini de engelleyecektir.” diyor.

Şifreli USB’lerin öne çıkan özellikleri neler?

Kingston DataTraveler 2000, kolay kullanımlı PIN koruması için bir sözcük ya da sayı kombinasyonu ve sürücüyü kilitleyen bir harf ve sayı içeren tuş takımı ile üst düzey güvenlik sağlayacak şekilde tasarlanıyor. Sürücü bir cihazdan çıkartıldığında otomatik kilitleme özelliği devreye giriyor ve 10 kez hatalı giriş denemesinden sonra şifreleme anahtarını siliyor. DT2000 donanım esaslı, tam disk AES 256-bit veri şifrelemesi içeriyor. Şifreleme takılan cihazda değil sürücü üzerinde yapılıyor ve sistemde PIN ile ilgili en ufak bir bilgi bile kalmıyor.

Kurumsal IT gereksinimlerini karşılamak için FIPS 140-2 seviye 3 onayına sahip

DataTraveler 2000, işletim sisteminden bağımsız ve USB 2.0 ya da USB 3.1 Gen 1 (USB 3.0) bağlantı noktasına sahip herhangi bir cihazda kullanılabiliyor. Windows®, Mac® OS, Linux, Chrome OS, Android, ince istemciler ve gömülü sistemlerle uyumlu olan sürücü herhangi bir yazılım gerektirmiyor. Kurumsal IT gereksinimlerini karşılamak için FIPS 140-2 seviye 3 onayına sahip olan DT2000’nin dayanıklı tasarımı ise sürücüyü su ve toz gibi gündelik unsurlardan koruyor.

Bulut yedeklemesi ile flash bellek kaybolduğunda bile veriler güvende kalıyor

Kingston DataTraveler® Locker Plus G3 ise kişisel verilerin kilit altına alınması için ideal bir ürün. Sürücü, 10 başarısız oturum açma girişiminden sonra kilitleniyor ve biçimlendiriliyor.

DataTraveler Locker Plus G3, isteğe bağlı bir özellik olarak bulut yedekleme de sunuyor. Kullanıcılar, DataTraveler Locker Plus G3 ile; Google Drive™, OneDrive (Microsoft®), Amazon Cloud Drive, Dropbox ya da Box üzerindeki verileri otomatik olarak yedeklemeyi seçebiliyor ve böylece sürücüleri çalındığında ya da kaybolduğunda verilerinin güvenli bir yerde kalmalarını sağlayabiliyor.

USB 3.0 arayüzü, dosyaları daha hızlı güvenceye almak için önceki nesilden yaklaşık 2-3 kat daha hızlı, 135MB/s gibi yüksek hızlar sunan bu sürücü herhangi bir uygulamaya gereksinim duyulmadan kurulabiliyor.Hem Windows sistemlerde hem de Mac’lerde çalıştığından kullanıcılar, kullanılan her programa herhangi bir yazılım yüklemeden farklı farklı sistemlerde dosyalarına erişebiliyorlar.

 


Hibya Haber Ajansı