Anadolu Isuzu, Garenta, KIA ve KNS Otomotiv sağlık çalışanları için güçlerini birleştirdi

anadolu-isuzu-garenta-kia-ve-kns-otomotiv-saglik-calisanlari-icin-guclerini-birlestirdi-23042010

Anadolu Isuzu, Garenta, KIA ve KNS Otomotiv sağlık çalışanları için güçlerini birleştirdi

Anadolu Isuzu, Garenta, KIA ve KNS Otomotiv, COVID-19 ile mücadelede aralıksız çalışan sağlık personelini virüsten korumak amacıyla iş birliği yaptı.

İş birliği kapsamında; sağlık çalışanlarının tanı sırasında ihtiyaç duyduğu biyolojik numune alma kabini ve hastadan örnek alınırken salgına karşı koruyan entübasyon kabinleri üretilerek ihtiyacı olan hastanelere teslim edilecek.

COVID-19’la mücadele kapsamında sürecin en başından itibaren toplumsal fayda yaratacak çalışmalar gerçekleştiren Anadolu Isuzu, Garenta, KIA ve KNS Otomotiv, entübasyon ve biyolojik numune alma kabini üretimi için iş birliği yaptı. Sağlık personelini salgından korumak amacıyla başlatılan proje kapsamında üretilecek olan entübasyon ve biyolojik numune alma kabinleri ihtiyacı olan hastanelere teslim edilecek.

COVID-19 virüs testleri sırasında sağlık personelini maksimum seviyede korumak için üretilen entübasyon kabini entübasyon operasyonu sırasında, hastalar operasyon yatağındayken doktorları aerosollerden koruyor bu sayede sağlık çalışanı örnekleri güvenli bir şekilde alabiliyor. Her kullanımdan sonra da kabininin içi bir sonraki hastaya virüsün bulaşmasına izin vermeyecek şekilde dezenfekte ediliyor. Biyolojik örnek alma kabini ise, hastalardan numune alırken hemşire ve doktorların korunması amacıyla kullanılıyor. Kabin içinde bulunan ultraviyole ışık sistemi sayesinde her kullanımın ardından dakikalar içinde temizleniyor, bir sonraki hastanın kullanımına hazırlanıyor. Hasta veya virüs şüphesi olan kişi, bu kabine girdiği zaman izole edilmiş delikleri sayesinde temas olmaksızın örnek alınıyor. Bu sayede hem sağlık çalışanı hem de kabine giren kişinin, virüsten etkilenmesi en aza indiriliyor.

Anadolu Isuzu, KIA ve Garenta’nın tüm markalarıyla desteklediği proje kapsamında sağlık çalışanlarına özel olarak üretilecek kabinlerin ilerleyen günlerde hastanelere teslim edilmesi bekleniyor.

Anadolu Gurubu, daha önce de Milli Dayanışma Kampanyası’na 30 milyon TL’lik kaynak ayırdığını ve 5 milyon TL bağış yaptığını açıklamıştı.


Hibya Haber Ajansı