Alternatifbank'ın aktif miktarları

alternatifbankin-aktif-miktarlari-22042004

Alternatifbank'ın aktif miktarları

Alternatifbank A.Ş'nin aktif miktarları açıklandı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, bankanın hakim ortağı The Commercial Bank'ın (PSQC) 31 Mart 2020 dönemine ilişkin bağımsız denetimden geçmiş konsolide finansal tablolarının 21 Nisan 2020 tarihinde Katar Borsası'nın web sitesinde ilan edildiği bildirildi.

PSQC'nin konsolide finansal tablolarının hazırlanmasında bankanın Uluslararası Finansal Raporlama Standartları'na (UFRS) uygun olarak hazırlanan finansal verilerinin de konsolidasyona tabi tutulduğunun ifade edildiği açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

''Bu veriler The Commercial Bank grup raporlaması uygulamaları çerçevesinde hazırlanmıştır. İlgili veriler, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından muhasebe ve finansal raporlama esaslarına ilişkin yayımlanan yönetmelik, tebliğ, açıklama ve genelgeler çerçevesinde hazırlanacak finansal tablolardan önemli derecede farklılıklar içermekte olup, belli bazı finansal büyüklükler dışında karşılaştırılması mümkün değildir. Bankamızın grup raporlaması uygulamaları çerçevesinde 31 Mart 2020 tarihi itibariyle toplam aktifleri, toplam net kredileri ile toplam müşteri mevduatları sırasıyla 32.7 milyar TL, 20.3 milyar TL ve 16 milyar TL'dir. Bankamızın BDDK tarafından muhasebe ve finansal raporlama esaslarına ilişkin yayımlanan yönetmelik, tebliğ, açıklama ve genelgeler çerçevesinde hazırlanacak sınırlı denetimden geçmiş 31 Mart 2020 dönemine ait finansal tablolarının 2020 yılı Mayıs ayı içerisinde KAP'ta yayımlanarak kamuya ilan edilmesi planlanmaktadır.''


Hibya Haber Ajansı