Yeşilay’dan uzman isimler ile #EvineSağlık Buluşmaları

yesilaydan-uzman-isimler-ile-evinesaglik-bulusmalari-13042003

Yeşilay’dan uzman isimler ile #EvineSağlık Buluşmaları

Yeşilay, sağlıklı yaşam konusunda uzman isimleri canlı yayınlarla evinize getiriyor

Bağımlılıklarla mücadelede sağlıklı ve iyi yaşamın önemini her fırsatta vurgulayan Yeşilay, koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığı döneminde #EvineSağlık Buluşmaları ile evlere konuk olarak hem fiziksel hem de ruhsal sağlığın korunmasına yönelik bilgileri paylaşıyor. Yeşilay, Instagram üzerinden Cansu Canan Özgen’in moderatörlüğünde gerçekleşen canlı yayınlarda alanında uzman isimleri ağırlıyor.

 

Bu dönemi ister yalnız ister ailesiyle birlikte evde kalarak geçirenlerin yaşadıkları sorunlara bilgiyle çözüm üretmeyi ve sorularına yanıt vermeyi hedefleyen yayınlarda; ev yaşantısında çocuk ve aileleri bekleyen zorluklar, çocuklara koronavirüs anlatmanın yolları, çocuklukta davranış yönetimi, bireyden topluma sağlıklı yaşam ve evde sağlıklı beslenme gibi konular ele alınıyor. Ayrıca alkol, tütün, kumar ve online kumar bağımlılığı alanlarında uzman isimler de konuşmacı olarak katılıyor.

7 Mayıs’a kadar her hafta Salı ve Perşembe günleri gerçekleştirilecek yayınlarda önce uzman isimler konuşacak ve bilgilerini paylaşacak. Ardından da izleyicilerden gelen sorulara cevap verilecek. Canlı yayınlar Yeşilay’ın instagram hesabı https://www.instagram.com/1920yesilay/ üzerinden takip edilebilecek.

 

TARİH VE SAAT

KONU

UZMAN

14 Nisan Salı
Saat: 16.00

Ev Yaşantısında Çocuk ve Aileleri Bekleyen Zorluklar

Doç. Dr. Senem BAŞGÜL

16 Nisan Perşembe
Saat: 16.00

Çocuklara Koronavirüs Nasıl Anlatılmalı?

Dr. Ömer KARDAŞ

21 Nisan Salı
Saat: 16.00

Çocuklukta Davranış Yönetimi

Dr. Özge ÜNSAL

23 Nisan Perşembe
Saat: 16.00

Alkol Bağımlılığı

Prof. Dr. Hakan COŞKUNOL

28 Nisan Salı
Saat: 16.00

Bireyden Topluma Sağlıklı Yaşam

Dr. Abdullah UÇAR

30 Nisan Perşembe
Saat: 16.00

Tütün Bağımlılığı

Doç. Dr. Volkan KARA

5 Mayıs Salı
Saat: 16.00

Evde Sağlıklı Beslenme

Uzm. Dyt. Kübra ÇITLAK DEMİR

7 Mayıs Perşembe
Saat: 16.00

Kumar ve Online Kumar Bağımlılığı

Doç. Dr. Merih ALTINTAŞ

Yeşilay hakkında

1920 yılında faaliyete başlayan Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek bağımlılıklarla mücadele eden; önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra sigara, uyuşturucu madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dahil olmuştur.

 

Türkiye genelinde 117 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 80 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. Yeşilay, 2013 yılında yapılan tüzük değişikliğiyle çalışma alanlarına rehabilitasyon hizmetini de eklemiştir. 2015 yılında YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) kurulmuştur. 444 79 75 Danışma Hattı ile çağrı merkezi hizmeti vermeye başlayan Yeşilay Danışmanlık Merkezi, şu an Türkiye genelinde aktif olarak 42 Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile hizmet vermektedir.

 

Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. BM Ekonomik Sosyal Konsey (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsüne ve Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) “Mükemmeliyette 5 Yıldızlı Yetkinlik” belgesine sahip olan Türkiye’nin tek sivil toplum kuruluşudur.

Kaynak:Grup 7 İletişim
Hibya Haber Ajansı