Fed desteğiyle piyasalar toparlandı

fed-destegiyle-piyasalar-toparlandi-16062004

Fed desteğiyle piyasalar toparlandı

Piyasalar virüste ikinci dalga endişesi  yeni haftaya satıcılı başlarken, altın 1704 dolar/onsa kadar çekilerek günün en düşük seviyesini kaydetti. Hisse senedi tarafında benzer şekilde satışlar yaşanırken, piyasaların imdadına FED yetişti. FED şirket tahvili almaya başlayacağını duyurmasının ardından piyasalar hızla toplanarak, birçok varlık sınıfı artıya geçti. Altında bu pozitiflikten nasibini alarak, 1725 dolar/onstan seansı tamamlamış oldu.

 

Gümüş ise dün sabahki sert satıştan nasibini alarak 16,95 dolar/onsa kadar geri çekilerek, son üç haftanın en düşük seviyesini kaydettiği bir seansı yaşadı. Seans sonunda toparlanma arzusunda hareket eden beyaz maden 17,37 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,7 kayıp yaşamış oldu.

 

Platinde de sert kayıplar yaşanırken, son bir ayın en düşük seviyesini 788 dolar/onsla kaydetti. Seans sonuna doğru toparlanan platin, 817 dolar/onsla günü tamamlarken önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,5’lik bir kayıp yazmış oldu.

 

Paladyum da benzer şekilde satıcılı bir seyir neticesinde, 1888 dolar/onsa kadar çekilerek son bir haftanın en düşük seviyesini kaydetti. Gün sonunda toparlanma çabasıyla senası 1938 dolar/ons seviyesinden tamamlayan paladyum yüzde 0,8’i kayıp olarak hanesine yazmış oldu.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta sakin bir günü geride bırakırken, fiyatlar dünya fiyatlarına yakın seyretti. Borsa İstanbul’da toplamda 1967 kg altın, 1599 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.


Hibya Haber Ajansı