Güneşin keyfini çıkarırken cildinize verdiği zararları unutmayın

gunesin-keyfini-cikarirken-cildinize-verdigi-zararlari-unutmayin-08072012

Güneşin keyfini çıkarırken cildinize verdiği zararları unutmayın

Güneşin yüzünü gösterdiği sıcak yaz döneminde güneşin tadını çıkarırken cildimizi korumayı ihmal etmemiz gerekiyor. Güneşe karşı cildi adeta bir maske gibi koruyan güneş koruyucu kremleri gün boyu belirli aralıklarda tekrarlamak güneşin zararlı ışınlarından korunmak için büyük önem taşıyor.

Yazın gelişi ve normalleşme süreçleriyle birlikte kontrollü bir şekilde güneşe çıkmaya başladık. Uzun süredir hasret kaldığımız güneşin tadını çıkarken aynı zamanda zararlı ışınlarından da kendimizi korumamız gerekiyor. Dışarı çıkarken virüslere karşı koruyucu maskelerimizi takarken güneşe karşı da cildimizin güneş koruyucu maskesini takmamız gerekiyor. Cildimiz için yüksek koruyuculu güneş kremi kullanarak güneş ışınlarının yarattığı cilt sorunlarının önüne geçilebiliyor.

Çocuğunuz ve sizin için etkili güneş koruması

Cildin ideal numarası olan pH 5.5 değerine sahip ve hassas ciltler için geliştirilmiş Sebamed Güneş ürünleri, yüksek derecede etkili UVA + UVB karşıtı koruma sağlayarak güneşin zararlı etkilerine karşı adeta bir kalkan görevi üstleniyor. Yoğun bakım sağlayan Sebamed Sun Çok Yönlü Koruyucu Güneş Kremi birleşik filtre sistemiyle yüksek derecede etkili UVA + UVB karşıtı koruma sağlıyor, E Vitamini ve D-Panthenol ile cilt hasarını ve yaşlanmasını önlemeye yardımcı oluyor.

Bebek ve çocukların hassas cildi için geliştirilmiş Baby Sebamed Çok Yönlü Koruyucu Güneş Kremi, güneş ışığının yol açtığı zararları ve cilt tahrişlerini önlerken, bebeklerin narin cildinin kurumasına karşı koruma sağlıyor. İçeriğindeki kara yulaf nemlendirici kompleksi depo etkisiyle 24 saate kadar yoğun nem sağlayarak cildi kuruluğa karşı koruyor. Hassas ve güneş hassasiyeti olan ciltlerin kullanımına uygun, suya ve tere dayanıklı Sebamed Sun Güneş Kremi ve Baby Sebamed Güneş Kremi’nin farklı Güneş Koruma Faktörü (SPF) değerlerinde losyon ve sprey seçenekleri de bulunuyor.

Güneş koruması 2-3 saatte bir tekrarlanmalı

Dermatoloji Uzmanı Mehtap Kıdır, güneş koruyucuların kullanımına dair şu önerilerde bulunuyor: “Güneş koruyucuları güneşe çıkmadan en az 20 dakika önce ve yüzün yarısına bir parmak ucu boğumu kadar uygulanmalısınız. Ayrıca güneş koruyucuların etkisi 2-3 saatte azalır, bu yüzden en az 3 saat arayla tekrarlanmalısınız. Deniz ve havuzda iken, güneş altında yapılan sporlarda güneş koruyucunun terle akmasını engellemek için waterproof yani suya dayanıklı ürünler tercih edilmeli. Uzun süre suda kalındığı zaman mutlaka sonrasında güneş kremi yenilenmeli.”

Hibya Haber Ajansı