EGE ENDÜSTRİ’YE TAYSAD’DAN PATENT ÖDÜLÜ

ege-endustriye-taysaddan-patent-odulu-30041907

EGE ENDÜSTRİ’YE TAYSAD’DAN PATENT ÖDÜLÜ

Türkiye otomotiv yan sanayi sektörünün çatı örgütü Taşıt Araçları Yan Sanayi Derneği TAYSAD'ın 2018 Başarı Ödülleri töreni, 18 Nisan 2019 Perşembe günü 41. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda gerçekleştirildi. Sektör temsilcileri ve TAYSAD yöneticilerinin katıldığı törende, TAYSAD 2018 Başarı Ödülleri kapsamında Patent kategorisinde üçüncülük ödülünü Ege Endüstri kazandı. Ege Endüstri Arge Müdürü Onur Balcı ödülü T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır'ın elinden aldı.



Daha önceki yıllarda aynı kategoride 1 birincilik ve 2 ikincilik ödülüne layık görülen Ege Endüstri, toplamda dört kez bu ödülü kazanarak başarısının sürdürülebilir olduğunu kanıtladı.



TAYSAD'ın Patent Ödülleri, firmaların ilgili yıl içerisindeki tescil edilen patent sayılarına göre veriliyor. Buluş sahibi olan, buluşu hayata geçiren, patent çalışmalarını dokümante eden, bunlarla ilgili prosedürleri takip eden firmaların ödüllendirildiği bu süreçte Ege Endüstri'nin kazandığı üçüncülük ödülü, şirketin Ar-Ge konusunda yıllardır yürüttüğü çalışmaların önemini de bir kez daha gözler önüne koymuş oldu. 5746 nolu yasa çerçevesinde Ar-Ge Merkezi statüsüne sahip olan ve çalışmalarının sekizinci yılını tamamlayan Ege Endüstri, üniversiteler, TÜBİTAK, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (SANTEZ), uluslararası araştırma enstitüleri ve global müşteriler ile birlikte çok sayıda Ar-Ge projesi yürütüyor ve hayata geçiriyor. Ege Endüstrinin toplam patent başvurusu 69 adet,tescillenen patent sayısı ise 46 adet.



1974 yılında kurulan ve iki ayrı üretim tesisiyle İzmir'de faaliyet gösteren Ege Endüstri, otomotiv sektörü için dingil ve dingil parçaları, diferansiyel kovanları, komple arka dingiller, ilave dingiller ve treyler dingilleri, kendinden yönlendirilebilir ilave dingil, ön dingiller ve diğer dingil komponentleri geliştirerek üretiyor.



Gerek yurt içi gerekse yurt dışı müşterilerine hizmet veren Ege Endüstri'nin % 64'ü Bayraktar Grubu'na ait; hisselerinin % 34'ü ise Borsa İstanbul'da BIST 100 firmaları içinde işlem görüyor.





Kaynak Zarakol