Kolektif House’tan eğitim atağı: Kolektif Academy kapılarını açtı

kolektif-housetan-egitim-atagi-kolektif-academy-kapilarini-acti-16032011

Kolektif House’tan eğitim atağı: Kolektif Academy kapılarını açtı


Kolektif Academy çatısı altında mart ayı itibariyle başlayan workshop'larda 6 haftalık yazılım dilleri ve teknoloji dersleri verilecek.
 
Paylaşımlı ofis konseptiyle 5 yıl önce kapılarını açan Kolektif House, şimdi de eğitimi Kolektif House'un içinde yaşayan bir dünyaya dönüştürüyor. Mart ayı itibariyle faaliyet göstermeye başlayan Kolektif Academy'nin workshop'larında gelişen teknolojilere hâkim olmak isteyenlere 6 haftalık Android Mobil Geliştirme, Oyun Geliştirme, Flutter Mobil Geliştirme, Web Geliştirme gibi yazılım dillerinin ve teknolojilerin dersleri verilecek.
 
“Esas amacımız birlikte büyümek”
Etkileşimi yüksek ve tutkulu bir topluluk oluşturma düşüncesi ve ideal çalışma ortamı sağlama hayaliyle çıktıkları yolda bugüne dek girişimcilerden serbest çalışanlara, şirketlerden yatırımcılara pek çok gruba ortak çalışma ve ofis alanları sunduklarını ifade eden Kolektif House Kurucu Ortağı ve CEO'su Ahmet Onur, “Esas amacımız her zaman ekosistemi destekleyerek, bizimle birlikte üyelerimizin de gelişimini sağlamak ve birlikte büyümek” dedi. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarına devam ederken Boğaziçi Üniversitesi'nde Mobil Uygulama eğitimi vermekle birlikte Udemy'de de 190 binden fazla kişiye Android, iOS ve Siber Güvenlik üzerine dersler veren Atıl Samancıoğlu ile yollarının kesiştiğini ve Kolektif House çatısı altında yeni bir marka olarak Kolektif Academy'yi kurma fikrinin ortaya çıktığını ifade eden Ahmet Onur, “Kolektif Academy'nin Kurucu Ortağı ve CEO'su Atıl Samancıoğlu bugüne kadar Android Geliştirme, iOS Geliştirme, Mobil Güvenlik, Siber Güvenlik gibi konularda sayısız seminere katılmanın, eğitimler vermenin ve konuşmalar yapmanın yanı sıra on binlerce kişinin meslek edinmesine, yazılım öğrenmesine, iş kurmasına da katkıda bulunmuş alanında uzman bir isim. Yeni markamız Kolektif Academy ile ekosistemi daha da büyütebilmek adına güçlerimizi birleştirdik, Kolektif Academy çatısı altında düzenleyeceğimiz workshop'larla eğitime kurum ve kişi özelinde yeni bir yapı kazandırmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Kurumlara özel eğitimler de tasarlayacağız”
Kolektif Academy'de hedeflerinin tamamen yenilikçi konularda, geleneksel öğretilerin dışına çıkan içerikler hazırlamanın yanı sıra en kaliteli eğitmenlerle çalışmak olduğunu vurgulayan Ahmet Onur, sözlerine şöyle devam etti: “Hafta sonu 09:00-17:00 saatleri arasında düzenleyeceğimiz 6 hafta sürecek workshop'lara katılmak isteyen herkes, Kolektif Academy web sitesinden (kolektifacademy.com) başvuru yapabilecek. Eğitime katılanlar, “dijital ekosistemde iyi birer oyuncu olmalarını sağlayacak altyapıyı kazanırken, aynı zamanda startup ekosistemini deneyimleyebilecekleri programa da katılım hakkı kazanabilecek. Özetle; katılımcılar 2,5 ay boyunca sadece eğitim almayacaklar, sıfırdan başladıkları serüvenlerini tamamen iş hayatını tadarak ve çalışmaya hazır olarak tamamlayacaklar. Toplamda 1,5 aylık eğitim, 1 aylık projeden oluşan programımıza dahil olmak isteyen herkesi Kolektif ailesinin bir parçası olmaya davet ediyoruz.”
 
Workshop programlarına günün ihtiyacı olan yetkinliklerle ilgili yenilikçi dersler eklemeye devam edeceklerini ifade eden Ahmet Onur, kurumlara da ihtiyaç duydukları özel eğitimler tasarlayacaklarını kaydetti.
Hibya Haber Ajansı