AdColony bu yılda mobil reklamcılıkta sahteciliğe karşı TAG sertifikası aldı

adcolony-bu-yilda-mobil-reklamcilikta-sahtecilige-karsi-tag-sertifikasi-aldi-13042012

AdColony bu yılda mobil reklamcılıkta sahteciliğe karşı TAG sertifikası aldı

Trustworthy Accountability Group (TAG) mobil reklam pazarında üçüncü kez en güvenilirleri belirledi.

Markalar için uygulama içi reklam alternatifleri sunan AdColony, Trustworthy Accountability Group (TAG) tarafından üçüncü kez art arda, 2020 yılında da Sahtekarlığa Karşı Sertifika alarak güvenilirliğini bir kez daha kanıtlamış oldu. Sertifika, AdColony’nin reklam sahtekarlığı ile doğrudan mücadele ettiğini, reklamcılık ve yayıncılık ortakları için daha fazla şeffaflık sunma çabalarını bir kez daha gözler önüne serdi. Böylelikle üç yıl arka arkaya AdColony; reklamverenleri, yayıncıları, teknoloji sağlayıcıları ve tüketicileri dijital reklam sahtekarlığından korumak için tasarlanmış katı gereksinimleri karşılayan bir medya ve reklam şirketi olduğu gerçeğini pekiştirmiş oldu.

Aynı zamanda AdColony, teknolojisini ve iç süreçlerini incelemek için tarafsız üçüncü parti olan BPA Worldwide ile reklam pazarının sadece beklentileri karşılamakla kalmayıp aştığını da gösterdi. Yüksek hedefler ve sıkı gereksinimleri karşılayan şirketlere verilen TAG Certificate; reklamverenleri, yayıncıları, teknoloji sağlayıcılarını ve tüketicileri her yıl dijital reklam endüstrisinde karşımıza çıkan ve milyarlarca dolara mal olan hileli davranışlardan korumak için tasarlanmıştır.

Şu anda, botlardan üretilen sahte tıklamaların yanı sıra alan adı sahteciliği ve yetkisiz envanterin yeniden satılması gibi diğer dolandırıcılık biçimleri, dijital reklamcılık sektörüne yılda yaklaşık 20 milyar dolara mal oluyor ancak 2025 yılına kadar 50 milyar dolara çıkması öngörülüyor. DoubleVerify’a göre ise reklam dolandırıcılığına karşı en savunmasızlar olarak büyüyen dijital reklam platformları ve mobil uygulamalar başı çekiyor.

Sadece bunlarla kalmayan AdColony, ödemelerin onaylanmış dijital reklam ortaklarına gittiğinden emin olmak için sahtecilik karşıtı partnerlerinden Payment ID System ile dijital reklamcılık işlemleri alanında bir gözetim zinciri oluşturarak ek bir güvenlik mekanizması da yaratıyor.

TAG ayrıca AdColony’ye parasal işlemlerde, geçersiz trafik kaynaklarını kaldırmak için veri merkezi IP tehdit filtrelemesini etkinleştirme hakkını verdiği aylık Veri Merkezi IP Listesini de (Data Center IP List) yayınladı.

AdColony EMEA & LATAM Genel Müdürü Volkan Biçer şirketin başarısını şu sözlerle özetliyor;

“Üç yıl art arda aldığımız bu sertifika ne kadar şeffaf ve güvenilir bir platform olduğumuzu bir kez daha kanıtlıyor. Aynı zamanda dijital ortamda hem tüketicinin hem de markaların kafasında soru işaretleri yaratan mobil sahtekarlığa karşı sonuna kadar verdiğimiz mücadeleyi de gözler önüne seriyor”.


Hibya Haber Ajansı