Boğa piyasalarına doğru

boga-piyasalarina-dogru-07042004

Boğa piyasalarına doğru

 

ABD

“ABD – İş İmkânları ve Personel Değişim Oranı (JOLTS)”

ABD’nin Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanacak istihdam piyasasına ilişkin veri, JOLTS (Job Openings and Labor Turnover Summary) olarak kısaltılmaktadır. Geç açıklanan bir gösterge olmasına rağmen, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) istihdam seviyesindeki gelişmeleri izlerken kullandığı bir rakam olduğu bilinen veri, finansal varlıkların fiyatında etkili olabilmektedir. Şubat ayına ait gelişmeleri gösterecek JOLTS, daha önce ABD ekonomisinin Ocak döneminde 6,963 milyon iş imkânı oluşturduğuna işaret etmişti. Yeni veri, Dolar üzerinde fiyatlamaların yapılmasına neden olarak ABD’nin para biriminde değer değişikliklerine yol açabilir. Tahminlerin üzerinde gelecek JOLTS verisi Dolar’ın değer kazanmasına yol açabilecekken, beklentileri karşılayamayacak bir rakam ABD’nin para biriminde düşüşlere yol açabilir.

PİYASANIN ROTASI

Boğa Piyasalarına Doğru…

Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 1359771 – tedaviye pozitif cevap veren 289213 – ölü sayısı 75966 kişiye ulaşmıştır. Vaka sayısının artış hızı devam ederken, ABD’nin 2 hafta içinde en kötüsünü görmesi beklenmektedir.

Virüsün biyolojik boyutu yıkıp geçerken, finansal boyutunda sınırsız ve bedava par aile bahar havası sürmektedir. Fiyatın insani boyut ile savaşında fiyat kazanırken, piyasa katılımcıları en kötüsünün geride kaldığı hikâyesini satın almaktadır.

DAX endeksi Mart düşük seviyesinden %20 seviyesinde toparlanarak boğa piyasasına girmeye çok yaklaşmıştır. S&P500 endeksi ise 2700 üzerinde kalıcılık sağlamaktadır.  Özetle fiyatlama oldukça bir boyuta geçmektedir.

Fiyatlama dinamiklerinde S&P500 endeksi 2700 üzerinde 2732 seviyesinde fiyatlanmaktadır. Kısa dönemli 2600 – 2700 bölgesi takip edilebilir. ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,7454 seviyesinde bulunurken, %0,50 üzerinde hareketine devam etmektedir. (%0,50 altı negatif!) fiyatlama dinamiklerini negatif tetikleme adına tahvil faizinin negatif tarafa geçmesi beklenebilir fakat mevcut durumda bu ihtimal oldukça zayıf gözükmektedir. Altın $1600 seviyesi üzerinde $1657 seviyesinde bulunurken, Dolar temasında sınırlı geri çekilme devreye girmektedir. USDTRY paritesi 6,70 üzerinde kalıcılık ile 6.76 seviyesinde dengelenirken, 5 yıllık CDS 627.473 seviyesi ile 5 yılın zirvesinde n gerilemektedir.

Kaynak:GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı