Bor Şeker Fabrikası'nın satılmayan arazilerine havuzlu villa yapıldığı iddiası

bor-seker-fabrikasinin-satilmayan-arazilerine-havuzlu-villa-yapildigi-iddiasi-21081905

Bor Şeker Fabrikası'nın satılmayan arazilerine havuzlu villa yapıldığı iddiası



CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bor Şeker Fabrikası'nın satılmayan arazilerinin üzerine havuzlu villa yapıldığını iddia etti.

Konuya ilişkin olarak CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, Ağbaba'nın Bor Şeker'in satılmayan arazilerine villa yapılmasını pişkinlik, gasp ve talan olarak değerlendirdiği belirtildi.

Açıklama şöyleydi:

Ağbaba, "Yeni Türkiye bu, ülkeyi çiftlikleri gibi görüyor, çiftlik gibi yönetiyorlar" dedi.

Türkiye'nin son dönemde en çok tartıştığı konulardan biri olan Şeker Fabrikalarının satışı gündemde yerini koruyor. Fabrika satışlarında yaşanılan skandalların ardından bu kez de satışı yapılmayan araziler ve taşınmazların peşkeş çekilmesi gündemde.

DEMEK Kİ PEŞKEŞ BİTMEMİŞ

2018 yılında yapılan özelleştirme ihalesinde Doğuş Çay'a satılan ancak Doğuş Çay'ın , fabrikayı devralmayarak DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi'ne devrettiği Bor Şeker Fabrikası arazilerinin içinde yer alan sendika binası ve lojmanlarının yıkılarak villa yapıldığı ortaya çıktı. Özelleştirme idaresi tarafından özelleştirme kararı ardından 'Şeker Vatandır Vatan Satılmaz' diyerek TÜRKŞEKER' e ait 25 fabrikayı tek tek gezen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Demek ki Bor Şeker Fabrikasının peşkeşi daha bitmemiş" dedi.

YERLİ VE MİLLİ EDEBİYATI YAPIP, ŞEKER FABRİKALARINI ÖZELLEŞTİRDİLER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; "Çok uzağa gitmeye, çok araştırmaya gerek yok. AKP'yi anlamak için sadece şeker fabrikalarının satışına bakmak yeterli. AKP demek rant demek, talan demek, kamu mallarını peşkeş çekmek demektir. 25 Milletvekili arkadaşımızla TÜRKŞEKER'e ait fabrikaları teker teker dolaşıp, özelleştirmenin vatana ihanet olacağını haykırdık. Günlerce ‘şeker vatandır vatan satılmaz' dedik. Ancak yerli ve milli edebiyatı yapan AKP , Türkiye'nin en yerli ve milli fabrikalarının satışından geri adım atmadı" dedi.

SATIŞI DA SKANDALLARLA DOLU

Şeker Fabrikası özelleştirmelerinin başından sonuna skandallarla dolu olduğunu kaydeden Ağbaba, "Örneğin Bor Şeker Fabrikasını satın alan firma fabrikayı devralmamak için elinden geleni yaptı. ÖİB ihaleyi iptal etmek yerine firmaya ek süre verdi. Satın alan firma İhale şartnamesine aykırı bir şekilde fabrikayı başka bir firmaya devretti. Devir işlemi, hukuken mümkün olmasa da ÖİB bu devri de kabul ederek, halkın mallarının hülle yoluyla satışına göz yumdu"ifadelerini kullandı.

ADRESE TESLİM İHALE YAPIP İYİCE KENDİNİZİ REZİL ETMEYİN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Satışı tartışmalı olan Bor Şeker Fabrikası'nın bu kez de satışa konu olmayan 625 bin metrekarelik arazisiyle ilgili yeni bir skandal patlak verdi. DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi'nin devlete ait araziler üzerinde bulunan sendika binasını yıkarak kendilerine havuzlu villa yaptırdıkları ortaya çıktı.Villa yapılırken gözlerini kapatan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın skandal ortaya çıkınca 625 bin metrekare araziyi apar topar Temmuz ayında satışa çıkardığı, Eylül ayında şeker fabrikasının arazi ihalesinin yapılacağı öğrenildi. Üzerinde villa olan araziyi kime nasıl satacaksınız? Adrese teslim ihale yapıp bir kez daha Türkiye'ye kendinizi rezil edeceksiniz" ifadelerini kullandı.

TUZ KOKMUŞ

Ağbaba, "Firma sahibi Dişli Ailesi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismini kullanarak rahatça devlet arazilerine villa yapması pişkinliğin,talanın,gaspın ta kendisidir. Yeni Türkiye bu, tas kayıp, ülkeyi çiftlikleri gibi görüyorlar, yönetiyorlar. Erdoğan'ın ismi söylenince devlet malları talan edilebiliyor. Yağmalanabiliyor. Çirkinlik dizboyu.Tuz kokmuş." dedi.

MECLİS ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERECEĞİZ

Ağbaba, hem Bor Şeker Fabrikasındaki son gelişmeler hem de diğer fabrikaların özelleştirme sonrası yaşanılanların araştırılması için meclis araştırma önergesi vereceklerini kaydetti



CHP Basın Birimi