Form MHI Klima Sistemlerinin çevreci ısı pompası Qton

form-mhi-klima-sistemlerinin-cevreci-isi-pompasi-qton-03042003

Form MHI Klima Sistemlerinin çevreci ısı pompası Qton

Form Şirketler Grubu’nun ortağı Japon teknoloji devi Mitsubishi Heavy Industries, geliştirdiği çevreci teknolojilerle verimi arttırırken, doğamızı korumayı hedefliyor. MHI’nın en yeni ürünü havadan suya ısı pompası Qton’un, CO2 gazını kullanarak sıcak su üretimi yapabilme teknolojisi sebebi ile gelecekte adından çokça söz ettirmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz yılın başında Form ile MHI arasında imzalanan ortaklık anlaşması kapsamında kurulan Form MHI Klima Sistemleri, Mitsubishi Heavy Industries’in iklimlendirme sektöründeki yeni teknolojilerini müşteri portföyüyle buluşturuyor.

Uzun yıllardır dünyanın birçok noktasında farklı sektörlerden kurumlara etkili çözümler sunan Mitsubishi Heavy Industries, doğa dostu ve enerji verimliliği yüksek ürünleri ile iklimlendirme alanında yeni bir yaklaşım ortaya koyuyor.

Zorlu şartlar altında bile maksimum performans

Mitsubishi Heavy Industries’in yeni ürünü havadan suya ısı pompası Qton, soğutucu akışkan olarak kullandığı CO2 gazı ile 90 °C’ye kadar sıcak su üretimi yapabiliyor. -25 °C gibi oldukça düşük sıcaklıklarda bile yüksek performansı ile 90 °C sıcak su sağlamaya devam edebilen Qton, bu sayede restorandan yemekhaneye, otelden okul ve hastanelere kadar birçok alanda kolay kullanımlı, yüksek verimliliğe sahip, aynı zamanda çevreci bir sıcak su çözümü sağlıyor.

Çevreci yapısı ve yüksek verimliliği ile alanında yeni bir yaklaşımı ortaya koyan Qton’un gelecekte adından sıkça söz ettirmesi bekleniyor. CO2 gazını soğutucu akışkan olarak kullanan Qton, küresel ısınmaya standart bir ısı pompasında kullanılan R410A gibi gazlardan 2088 kat daha az etki ediyor. Qton, günümüzde sıkça duyduğumuz Global Küresel Isınma Potansiyeli (GWP) hesaplanırken referans alınan doğal bir gaz olan CO2’yi soğutucu akışkan olarak kullanıyor. Bu sayede bugünden yakın geleceğe kadar dünyayı korumak için alınacak her türlü regülasyon kararına uygun bir ürün olarak öne çıkıyor ve bu alandaki teknolojik gelişmelere öncülük ediyor. Sıcak su üretimi için kullanılan doğalgaz ve kazan gibi sistemlere alternatif olabilen Qton’un yapılan analizlerde rakiplerine göre ilk yatırım maliyeti ve enerji tüketiminde büyük avantajlar sunduğu görülüyor. Ayrıca Qton alandan tasarruf etme, bakım ve işletme kolaylığı gibi ölçülemeyen değerleri de beraberinde getiriyor.


Hibya Haber Ajansı