Koronavirüs günlüğü

koronavirus-gunlugu-19042003

Koronavirüs günlüğü

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ''Hayat Eve Sığar'' mobil uygulamasıyla vatandaşların süreci şeffaf bir şekilde takip etmesinin sağlandığını bildirdi.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı ''Türkiye'de Koronavirüs'' başlığıyla yaptığı açıklamada, bilim insanlarının koronavirüsle mücadelede yenilikçi adımlar atmaya devam ettiğini, bu süreci atlatarak hep birlikte yeni dünyada Türkiye'nin yerini sağlamlaştıracaklarını belitti.

Aziz Sancar Araştırma Merkezi'nin, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ''COVID-19 Tanı Merkezi''ne dönüştürüldüğüne işaret eden Altun, şu bilgileri aylaştı:

''59 ülkeden Türk vatandaşlarının ülkeye getirilme ve yurtlara yerleştirilme süreci başladı. Türk bilim insani Mert Gür, geliştirdiği projeyle koronavirüsün insan hücrelerine bağlanmasını sağlayan proteininin aktifleşme mekanizmasını moleküler dinamik simülasyonları ile modelledi.  Sağlık Bakanlığı, risk bölgeleri, aile takibi, Covid-19 testi, günlük koronavirus tablosu ve harita üzerinden hastane, eczane bilgilerinin paylaşıldığı 'Hayat Eve Sığar' mobil uygulamasını yayımladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'nin 81 ilinde Sosyal İzolasyon Kuruluşu'nu hayata geçirdi.  Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi internet polikliniği hizmetiyle hasta kabulüne başladı. Koronavirüsle mücadele kapsamında tarihi Kırkpınar yağlı güreşleri ile Kakava şenliklerinin bu yıl sembolik olarak düzenleneceği duyuruldu.''


Hibya Haber Ajansı