Başkan Çalık: "Beylikdüzü en güzel şekilde temsil ediliyor"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, katıldığı televizyon programında belediyenin yürüttüğü çalışma ve projeler hakkında bilgiler aktardı.

Başkan Çalık:

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (BAKSM)’nde gerçekleşen yayına Başkan Çalık’ın yanı sıra tarihçi, yazar Sinan Meydan ve Grup Çığ katıldı.

Sanat, müzik ve tarihin konuşulduğu programda, Beylikdüzü Çoksesli Gençlik Korosu’nun genç yetenekleri de sahne aldı.

“Her projemizi Beylikdüzü Aklıyla yapmaya çalışıyoruz”

Başkan Çalık, programda Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 4 Eylül Sivas Kongre Binası ve 4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi’ne ilişkin, “4 Eylül Sivas Kongre Binası’nın bir replikasını Beylikdüzü’nde yaptık. Yaptığımız işleri bir çerçeveyle süslüyoruz. Buna da ‘Beylikdüzü Aklı’ diyoruz. Yüzyıl önce Atatürk bu ülkenin çok önemli kararlarını alırken bir akla, bir felsefeye yaslandı. Bizde burada her projeyi Beylikdüzü Aklıyla yapmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Beylikdüzü en güzel şekilde temsil ediliyor”

Beylikdüzü’nde sanata, gençlere ve çocuklara öncelik veren bir hizmet anlayışıyla yola çıktıklarını da belirten Başkan Çalık, “2018 yılında yaklaşık 120 gencimizin olduğu Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası (BGSO) kuruldu. 2022 yılı içerisinde 50 yetenekli gencimizle ise Beylikdüzü Çoksesli Gençlik Korosu’nu (BÇGK) kurduk. Gençlerin bu süreçte çok büyük emeği var ve Beylikdüzü’nü çok iyi bir şekilde temsil ediyorlar. Bizde onur duyuyoruz.” dedi.

Başkan Çalık, gençlere özel bir bina tasarladıklarından bahsederek, “Mimarisiyle de çok özel bir binayı onlara kazandırdık.  Müzik nefestir diyoruz ve bizim felsefemiz ‘Bugüne Nefes Yarına Umut’ olmak için bütün faaliyetlerimizi hayata geçiriyoruz. Gençlerde bu ülkenin teminatı ve biz geleceği gençlere emanet edeceğiz. Sanatla iç içe olmaları beni çok mutlu ediyor. Beylikdüzü, gençler sayesinde en güzel şekilde temsil ediliyor” şeklinde konuştu.

“Gençlerin ikinci yüzyıla damga vuracağına yürekten inanıyorum”

Türkiye’nin çok ciddi bir ekonomik krizde olduğunu ileri süren Başkan Çalık, “Bu kadim toprakların muazzam bir kültürü var. Gençleri siyasete kurban edemeyiz. Çocukları ve dezavantajlı gurupları siyasete kurban edemeyiz. Ben gençlere çok güveniyorum ve gençlerin bu ülkenin ikinci yüzyılına damga vuracağına yürekten inanıyorum. Yeniden bu ülkenin bütün değerlerini yazacağız.” dedi.

Beslenme saati uygulaması

Başkan Çalık, ‘Beslenme Saati’ uygulamasıyla bin 241 çocuğa beslenme çantası desteği sağladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

 “Ülkede yaşanan çok ciddi bir yoksulluk var. Belediyesi olarak 2022 yılının şubat ayından itibaren bin 241 evladımıza beslenme çantaları hazırlıyoruz. Öncelikle ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarından seçtik. O evlatlarımıza her gün beslenme çantalarını veriyoruz. 2023 yılının mayıs ayından sonra bu bir sosyal adalet projesi olarak bir devlet projesi haline gelmeli. Hiçbir çocuğun kaderi asla yoksulluk olamaz.”

“Projemizi her belediyeye örnek olması için anlatıyoruz”

Projenin geliştirilerek devam edeceğini de vurgulayan Başkan Çalık, “Bir hizmeti yapmak güzel ama nasıl yapıldığı daha hassas bir konu. Biz bu işi yaparken ne Beylikdüzü Belediyesi'nin ismini ne de başkanın ismini veya logosunu kullanmıyoruz. Bu projeyi her belediyeye örnek olması için anlatıyoruz. Biz projenin bütün inceliklerini paylaşırız ama reklam yapmadan yapacaksınız. Bu işin reklamı olmaz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı