Bitci Borsa’nın BitciEDU eğitim programına başvurular başladı

Yerli kripto para borsası Bitci, kullanıcılarına Blockchain teknolojisinin ve kripto ekosisteminin işleyişini anlatmak amacıyla önemli bir adım atarak BitciEdu eğitim programını başlattı. Kripto paralara yönelik eğitimleri daha erişilebil

Bitci Borsa’nın BitciEDU eğitim programına başvurular başladı

Bitci Borsa, kripto ekosisteminde yürüttüğü faaliyetlere bir yenisini daha ekledi. Kripto para danışmanlık platformu olan Evox iş birliğiyle BitciEDU eğitim programını başlatan borsa, her ay Bitci Borsa üyelerinden 500 kişiye kripto para eğitimi vermeyi planlıyor. Program kapsamında verilecek eğitimlerle, dijital varlıklar ve blockchain teknolojisi özelindeki enformasyonların daha erişilebilir hale getirilmesi amaçlanıyor. Video ve yazılı dokümanlarla desteklenecek derslerin Türkiye’deki kripto ekosisteminin gelişimine katkı sağlaması bekleniyor. 

Kripto alanındaki deneyimlerini özetleyen formunu doldurarak başvuru yapan adaylar arasında yapılacak değerlendirme sonucunda programa kabul edilen kişilere e-posta yoluyla ilgili detaylar gönderilecek. Kripto para birimi eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılar; Bitcichain ağındaki NFT dijital sertifikasının yanı sıra BITCI token’larını da almaya hak kazanacak. Öte yandan, program sonunda takdim edilecek sertifika ile eğitim süreçleri onaylanacak. 

Kripto ekosistemine yönelik umut verici gelişme 

Blockchain teknolojisinin benimsenmesine katkı sağlamak ve kripto para birimlerinin kullanımını artırmak amacıyla atılan bu adım, sektörü profesyonel hale getirmeye yönelik umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Uzmanlar, sektörün uzun vadeli başarısı için finansal okuryazarlık sağlamanın ve kullanıcılara blokchain’in işleyişini aktarmanın oldukça önemli olduğunu ifade ediyor. 

“Eğitimsiz bu işi yapmamız mümkün değil”

Finansal okuryazarlık adına eğitimlerin önemine dikkat çeken Bitci Borsa CEO'su Ahmet Onur Yeygün, yatırımcıların finansal eğitime erişim sağlamaları amacıyla BitciEdu programını aylık 500 kişilik kontenjan ile başlattıklarını duyurdu. 

Ahmet Onur Yeygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sevgili dostlar, eğitimsiz bu işi yapmamız mümkün değil. Daha önce söz verdiğim gibi BitciEdu programı başladı. Yatırımcılarımızın finansal eğitim almasını önemsiyoruz. Türkiye'nin en iyi finansal eğitim platformlarında Evox ile iş birliğimizi duyurmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı