GÜRMEN GROUP’UN GÜÇLÜ FİNANSAL YÖNETİM STRATEJİSİNE ÖDÜL

gurmen-groupun-guclu-finansal-yonetim-stratejisine-odul-30041907

GÜRMEN GROUP’UN GÜÇLÜ FİNANSAL YÖNETİM STRATEJİSİNE ÖDÜL

Gürmen Group şirketlerinin rekabetçi gücünü artırmaya yönelik finansal dönüşüm çalışmalarına liderlik eden grup CFO'su Ali Öztayıncı, Türkiye'nin en büyük bin şirketinin finansal performansları ve etkinliklerinin değerlendirildiği CFO Summit 2019 araştırmasında "En Etkin 50 CFO" arasında yer aldı.







Tekstil ve moda perakendesi, enerji, tarım, bilgi teknolojileri gibi farklı sektörlerdeki rekabetçi yatırımları ve istihdama katkı sağlayan projeleriyle güçlü büyümesini sürdüren Gürmen Group'un ödüllerine bir yenisi daha eklendi.



Grup şirketlerinden Maspo Enerji A.Ş. dünya enerji ligi olarak kabul edilen RE100'e seçilen ilk Türk şirketi olması ve Bonds and Loans Awards ‘Yılın Proje Finansmanı' ve ‘Yılın Enerji Projesi Finansmanı' kategorilerinde ödüller almasının ardından Londra merkezli EMEA Finance tarafından Avrupa Merkez ve Doğu Avrupa Bölgesi'nin En İyi Refinansman ödülü alan olan tek Türk şirketi oldu.



Bu başarıların ardından gruba değer katan ve rekabetçi gücünü artırmaya yönelik finansal dönüşüm çalışmalarına liderlik eden Gürmen Group Şirketleri CFO'su Ali Öztayıncı, Türkiye'nin en büyük bin şirketinin finansal performansları ve etkinliklerinin değerlendirildiği CFO Summit 2019 araştırmasında "En Etkin 50 CFO" arasında yer aldı.



Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunu olan Ali Öztayıncı, 2015 yılından bu yana Gürmen Group CFO'su olarak görevini sürdürüyor.





"Faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde sürdürülebilir ve karlı büyümemiz devam edecek"

Gürmen Group Üretim ve Operasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Gür Solmaz, yaptığı değerlendirmede, grup CFO'su Ali Öztayıncı'yı başarısından dolayı kutladı ve şunları söyledi: "Bu yıl birbiri ardına güzel haberler ve ödüller alıyoruz. Grubumuz tekstil alanında dünya devlerine yaptığı yenilikçi üretimlerle dikkat çekerken moda perakendesinde RAMSEY ve KİP markalarımızla Türkiye dahil yaklaşık 20 ülkede 147 mağazayla sürdürülebilir, karlı büyümesine devam ediyor. Çevreye dost yenilenebilir enerji yatırımlarımızın merkezi Maspo Enerji A.Ş.'nin 2017 yılında faaliyete geçen jeotermal enerji tesisinin kapasitesini bu yılın Ağustos ayında dört katına çıkartarak ‘yenilenebilir enerji' alanında istikrarlı büyümemizi sürdüreceğiz. Grubumuzun yaşanabilir bir dünya hedefi ile RE100 kapsamına giren ve enerjisini tamamen yenilenebilir kaynaklardan üreten ilk Türk şirketi olması da ayrıca hepimiz için gurur kaynağı oldu."



Kaynak Lobby