Dünyaca Ünlü Türk Ressam'dan ikinci solo sergi

dunyaca-unlu-turk-ressamdan-ikinci-solo-sergi-12032009

Dünyaca Ünlü Türk Ressam'dan ikinci solo sergi

Rölyefi andıran kompozisyon ile farklı açılardan bakıldığında plastik etkili bir yüzeye sahip üç boyutlu tablolarından oluşan ikinci solo sergisini Kuzu Effect AVM’de açan Ahmet Oran, gerçekleşen açılış kokteylinde eserlerini tanıttı.

 

Dünyaca ünlü Türk ressam, 26 eserden oluşan sergisinde farklı renk yoğunluklarından oluşturduğu, karışım ve yapılardan ortaya koyduğu eserlerini sergiledi. Ankaralı birçok sanatseverin katılım gösterdiği açılış davetinde eserler büyük beğeni topladı.

Sanatın her alanına verdiği destek ile dikkat çeken Kuzu Effect AVM, 10 Mart- 26 Nisan tarihleri arasında Mamm Sanat Galerisi’nde Ahmet Oran sergisi ile ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

 

Ahmet Oran kimdir?

 

Ahmet Oran, 1980 yılında İstanbul'da Akademi'de öğrenci iken Viyana Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okuluna girdi. Prof. Carl Unger'le (1980-1985), sonra Prof. A. Frohner'le (1985-1987) çalıştı. Salzburg ve Graz'da iki sergi ile Avrupa resim dünyasına adım attı. Ahmet Oran bugüne kadar Viyana, Berlin, Linz, Innsbrück gibi kentlerde kişisel sergiler açtı ve karma sergilere katıldı. Linz Modern Sanatlar Müzesi'nde yapıtları bulunan Ahmet Oran, 1999 yılında Peter Baum küratörlüğünde aynı müzede büyük bir kişisel sergi açtı. Ayrıca sanatçının Alman Devleti tarafından yayınlanan 1896-1996 tarihlerini kapsayan "Avusturya'da Sanat" adlı kitapta bir resmi de yer almaktadır. (Kunst aus österreich 1896-1996, Kunst- und Ausstellungshalle, Bundesrepublik Deutschland, 1996)

 

Kuzu Effect AVM

 

Kuzu Grup’un Ankara Oran’da hizmete açtığı Kuzu Effect AVM, 35 bin metrekare kiralanabilir alanda 102 seçkin marka, kafe ve restoranlara ev sahipliği yapıyor. Eymir Gölü manzarasına sahip proje, Mimar Emre Arolat imzası taşıyor.


Hibya Haber Ajansı