BB: Ticarette, ekonomide, sağlıkta, seyahatlerde ve iletişimde ivme kazanacağız!

bb-ticarette-ekonomide-saglikta-seyahatlerde-ve-iletisimde-ivme-kazanacagiz-13042011

BB: Ticarette, ekonomide, sağlıkta, seyahatlerde ve iletişimde ivme kazanacağız!

Astrolojide Merkür, zihnimiz ve düşüncelerimizdir. Koç burcu ise ilk anı, hızı anlatır. Merkür gezegeninin de aynı zamanda hızlanmayı anlattığını söyleyen Astrolog Kenan Yasin Bölükbaşı, Astrolojik açıdan Merkür’ün giriş anı haritasında, Satürn ile uyumlu açısının kendisini ve bizi umutlandırabileceği haberini bizlerle paylaşıyor.

 

Gelin hep birlikte Astrolojik açıdan oluşan bu uyumlu açıyı
gözlemleyelim ve etkilerini öğrenelim.

 

Satürn bilgi, teknoloji demektir. Teknolojide hızlanmamıza olanak tanıyacak bir sürece girdiğimize değinen Astrolog Kenan Yasin Bölükbaşı, hayatımıza hız, eylem ve coşku katmak istediğimiz zamanlardayız. Durmak bize göre değil. Bu dönemde çabuk öğrenir, çabuk algılarız diyor ve ekliyor:

 

Fakat hızlı gitmenin getirdiği olumsuzluklara da dikkat etmemiz gerekir. Bu dönem kazalar artabilirev içinde yaralanmalara dikkat etmek gerekir. Bol bol terlemeye önem göstermemiz gerekiyor. Ev içi idmanlar, sporlar yapmak ve ateş enerjisini çalıştırmak bize zihnimizi sakinleştirmek adına güç verebilir.

 

Yaratıcı fikirlerle donatacağız kendimizi. Hedefe gitmek için daha cesaretli davranacağız. Çabuk çözümler üretmeyi deneyimleyeceğiz. Satürn’ün uyumlu açısı bana tedavinin daha hızlı geleceği konusunda umut veriyor.

 

Bu dönem tek başımıza kalsak da insanlarla fikir düzeyinde bir arada olmaya önem göstermeliyiz. Tek başımıza savunduklarımızı öne çıkartmak yerine birlik olarak tartışmalı, hak vermeli, burnumuzun dikine giderek aceleci kararlar almaktan vazgeçmeliyiz.

 

Ülke haritamızla birlikte değerlendirdiğimizde ülkemizin adalet temalarını gösteren gezegen sembolleri ile bu durumun birleştiğini görüyoruz. Hapishanelerle ilgili ve mahkeme, yargı süreçleriyle ilgili Merkür Koç dönemi boyunca yeni yaptırımların gelmesi çok olası.

 

Bu konularda yeni yasa düzenlemeleri ve sunumu gerçekleşebilir. Uygulamaya geçiş ise bir ileriki tarihte oluşabilir. Ekonomik anlamda da değerlendirmeliyiz çünkü Merkür, kadim astroloji öğretilerinde takas, ticaret ve tüccarlıktan bahseder.

 

Ticaretin hızlandığı bir zamana gireceğiz fakat kontrol etmekte zorluklar oluşacak. Ani para girişleri, çıkışları, düşünmeden yapılan satışlar vb. gibi süreçlerle karşı karşıya kalabiliriz. Riskli yatırımlardan ve harcamalardan uzak durmamız gereken süreçte olduğumuzu hatırlayalım fakat neler yapabileceğimizle ilgili iletişimimizi güçlendirebileceğimiz bir süreçte olduğumuzu bilerek bu durumu lehimize çevirmeyi ihmal etmeyelim.

 

Merkür, kısa seyahatleri, arabuluculukları ve kargoları anlatır. Bu süreçte belirttiğim konularda hızlanacağımız için karışıklıklara açık olmalıyız. Yanlış adresler, yanlış tüketim artabilir. Seri üretim ve hızlı tüketimle baş başa kalabiliriz. Yine ticari konularda kurnazlık yapan esnaflarla, karaborsa durumlarıyla karşılaşmamız olası. Silahların patlaması, kolluk kuvvetlerimize, bizi savunmak için gece gündüz çalışan polislerimize yönelik saldırılar artabilir. Çok dikkatli olmamız gerekir. Ülke haritamız üzerindeki yansımasıyla değerlendirdiğimizde ise tüm bu konularla ilgili hükümetin koyu yasalar koyacağını, sert yaptırımlar uygulayacağını da belirtmekte fayda var.

 

Durumu lehimize çevirmek her zaman bizim elimizde. Unutmayın ki gezegenlerin değil, bizim irademiz, seçim özgürlüğümüz var.

 

Burçlarınıza göre Merkür geçişi sizi nasıl etkileyecek?

 


 

 

Koç Burcu Yükselen Koç

Bu dönem hayatınızda merak artıyor. Zihninizi geliştirecek konular ve faaliyetlerde bulunabilirsiniz. Bunları örnekleyecek olursak, eğitim konuları ve yazmak gibi konular daha çok ilginizi çekebilir.

Hayatta kalma mücadeleniz diliniz olacak.

Bağımsız düşünce ve yeni düşünceler keşfetmek ve bunları kendinize göre formüle etmek isteyebilirsiniz.

 

Bu durum 27 Nisana kadar süreceğinden yeni fikirler ve düşünceler türetmek için güzel bir zamandasınız. Daha sonra düşündüklerinizi oluşturacak temelleri edinebilirsiniz.

Ayrıca Merkür’ün 11. evinizdeki Satürn ile yaptığı iyicil açı, sosyal amaçlarınızı ve ideallerinizi destekler pozisyonda ve amaçlarınızı gerçekleştirmenin sürecini kulağınıza fısıldamaya başlıyor. Bu dönemi iyi değerlendirmek sizin elinizde.

 


 

Boğa Burcu Yükselen Boğa

Düşüncelerimizin önem kazandığı bu dönemi siz boğa burçları gizli düşmanlıklar ve değersizlik gibi konularda deneyimleyeceksiniz. Hayatta kalma mücadeleniz kendinizi aşmakla ilgili olacak.

Zihniniz ile düşünceleriniz arasındaki kopmuş bağı, teması yeniden aktive etmek isteyebilirsiniz.

Bu durum 27 Nisana kadar süreceğinden sezgisel ve derin düşünmeli, düşüncelerinizi ortaya koymalı, ifadenizi güçlendirmelisiniz ki bu özellikleri kullanmak için güzel bir zaman dilimini vurguluyor. Çünkü 28 Nisan itibari ile Merkür’ün Boğa burcuna geçişi, sizler için, bu meydan okumayla birlikte evrenin dilini kullanmakta zorlanmayacağınız bir sürecin başlangıcını hızlandırıyor olacak.

 

Ayrıca Merkür’ün 10. evinizdeki Satürn ile yaptığı iyicil açı, toplum önü statünüzdeki itibarınıza daha sağduyulu yaklaşımlar olacağına işaret ediyor. Bu dönemi iyi değerlendirdiğiniz zaman, başarınız ebeveynleriniz tarafında da takdir edilebilecek.

 


 

İkizler Burcu Yükselen ikizler

İlgi ve merakın arttığı bu dönem aslında sizin döneminiz sayılır. Siz ikizler burçlarının yönetici gezegeni Merkür’dür ve sevgili ikizler, merakınız bu dönem ikiye katlanabilir.

 

Sosyal amaçlarınız ve idealleriniz ile ilgili konular daha çok ilginizi çekebilir.

 

Hayatta kalma mücadeleniz insanları bir amaç uğruna bir araya toparlayarak onların oluşabilecek sorunlarına karşı çözümler üretmekle ilgili olacak.

 

Eğer yeni şeyler öğrenmek istiyor isek, zihinsel anlamda uyarıcı olacak ortamlarda bulunmalısınız.

Bu durum 27 Nisana kadar süreceğinden onlarla nasıl iletişim kurduğunuz ve nasıl algılandığınızla ilgili konularda deneyimler edinmeniz gerektiğini vurguluyor, çünkü 28 Nisan itibari ile Merkür’ün Boğa burcuna geçişi ile geleceğe yönelik plan ve projelere ulaşmak için deneyimlediğiniz konular duruma ivme kazandırabilecektir.

 

Ayrıca Merkür’ün 9. evinizdeki Satürn ile yaptığı iyicil açı, anlam arayışınızı sonlandırabilecek ve yeni bir dönemin başlangıcını müjdeleyebilecektir. Bu dönemi iyi değerlendirdiğiniz zaman, farklı düşünceler ve farklı deneyimler için akademik konulara eğilim gösterebilirsiniz.

 


 

Yengeç Burcu Yükselen Yengeç

Sevgili Yengeçler bu dönem ilgi ve merakımızın ivme kazandığı bir süreçteyiz. Düşüncelerimize dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle hedeflerinizi belirlemek ve yerine getirmekle ilgili konularla daha çok ilgilenebilirsiniz

 

Hayatta kalma mücadeleniz, otorite figürleri ve toplum önü statünüz ile ilgili konularda olacak.

Bu bağlamda yetenek ve becerikliliğinizi ön plana çıkarabileceğiniz ortamlarda ve mecralarda bulunmalısınız.

 

Bu durum 27 Nisana kadar süreceğinden yetenek ve becerilerinizi kullanabileceğiniz alanlar, çok yönlülük ve çeşitlilik göstermemelidir, çünkü 28 Nisan itibari ile Merkür’ün Boğa burcuna geçişi ile belirlenen alanda ilerleme fırsatları yakalanabileceğine işaret etmektedir.

 

Ayrıca Merkür’ün 8. evinizdeki Satürn ile yaptığı iyicil açı, tek bir konu üzerindeki gücünüz ve beceriniz hakkında bilgiler fısıldayabilecektir. Özellikle başkalarının maddi kaynakları, sigortacılık ve bankacılık konularına daha çok eğilim gösterilmesi ve sabırla beklenilmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Ayrıca araştırmalar, arkeoloji, madencilik ve hatta tarihi konularda da katkı sağlanacak alanlarda uzmanlaşabilirsiniz.

 


 

Aslan Burcu Yükselen Aslan

Sevgili aslanlar sizler ateş elementinde ilerleyen Merkür gezegeninden destek göreceksiniz bu dönem. İnançlar, felsefi konular, yasalar ve hukuki konularla daha çok ilgileneceksiniz.

Hayatta kalma mücadeleniz, yükseköğrenim, üniversite, görgü kuralları ve doğa ile ilgili konularda olacak.

 

Bu bağlamda kendinizden farklı düşünen kişilerle sağlıklı iletişim kurabileceğiniz ve herkesin kendine özgü yollarla doğruyu bulabileceği ve hoş görü geliştirebileceği ortamlarda bulunmalısınız.

 

Bu durum 27 Nisana kadar süreceğinden öğrenme isteğinizi ön planda tutmalısınız, çünkü 28 Nisan itibari ile Merkür’ün Boğa burcuna geçişi ile koşullar el verdiği sürece mücadele verdiğiniz konularla ilgili olarak, çok seyahat edebilir, üniversitede istediğiniz noktaya gelebilirsiniz.

 

Ayrıca Merkür’ün 7. evinizdeki Satürn ile yaptığı iyicil açı ile koşullar ne kadar zor olursa olsun güvenilir ve olgun ilişkiler kanalıyla kuracağınız bağlar, ikili ilişkilerin devamlılığını sağlayabilecektir. Konu ne olursa olsun ikili ilişkiler ya da ortaklı işler sorumluluk almakta zorlanmayacağınız bir döneme işaret etmekte.

 


 

Başak Burcu Yükselen Başak

Sevgili başaklar, yönetici gezegeniniz Merkür, araştırma ve merak konularında size ivme kazandıracak bu dönem. Özellikle tabular, miras konuları, yeraltı ve mafya gibi konularla daha çok ilgileneceksiniz.

 

Hayatta kalma mücadeleniz, yükseköğrenim, üniversite, görgü kuralları ve doğa ile ilgili konularda olacak.

 

Bu bağlamda koşullarınız ne olursa olsun yardım istemek, destek almak gibi konularda ve ayrıca stratejik düşünme, kişilerin davranışlarının ardındaki motivasyonu çözmek gibi konularda deneyim elde edebileceğiniz ortamlarda bulunmalısınız.

 

Bu durum 27 Nisana kadar süreceğinden bilinmeyene ve kişisel dönüşümünüze odaklanmalı ve bu konulara öncelik vermelisiniz çünkü 28 Nisan itibari ile Merkür’ün Boğa burcuna geçişi ile geçmişi geçmişte bıraktığınız sürece, yenilenmeyi vaat etmektedir.

 

Ayrıca Merkür’ün 6. evinizdeki Satürn ile yaptığı iyicil açı ile karşınıza çıkan engellerin sizi yıldırmaması gerektiğinin habercisidir ve yılmayan kazanacak.

 


 

Terazi Burcu Yükselen Terazi

Sevgili teraziler iletişim gezegenimiz Merkür sizin zıt burcunuzda ilerlemeye başladı. Bu dönem ortaklıklar, rakipler, evlilik, yarışma ve davalarla ilgili konularla daha çok ilgileneceksiniz.

 

Hayatta kalma mücadeleniz, sosyal arena dediğimiz başkaları ile karşı karşıya geldiğimiz ve başkaları aracılığıyla deneyim sahibi olduğumuz konularda olacak.

 

Bu bağlamda ikili ilişkilerde dengelenme, partner arayışı ya da yalnız kalma ihtiyacı gibi ve belki de karşı tarafa olan saygısız tutumlarımızın ana kaynağına inip, algılama ve iletişim tarzınızla ilgili deneyimler elde edeceğiniz ortamlarda bulunmalısınızdır.

 

Bu durum 27 Nisana kadar süreceğinden ikili ilişkilerinizdeki ya da ortaklıklarınızdaki edindiğiniz deneyimler neticesinde, taahhüt sorunları, ilişkilerinizdeki havailikleriniz ve flört aşamasından öteye gitmeyen tutumlarınıza odaklanmalı ve ön planda tutmalısınız. Çünkü 28 Nisan itibari ile Merkür’ün Boğa burcuna geçişi ile eğer iletişim alanlarındaki problemlerinizi çözümlemiş olursanız, artık ortaklık, ikili ilişkiler ve taahhüt sorunlarınızın biteceğine işaret etmektedir.

 

Ayrıca Merkür’ün 5. evinizdeki Satürn ile yaptığı iyicil açı ile de artık rahatça kendinizi ifade edebilecek ve bulunduğunuz ortamda eğlendirebilecek ve sevginizi kolaylıkla sergileyebileceksiniz. Öz güveninizi geri kazanabileceksiniz.

 


 

Akrep Burcu Yükselen Akrep

Sevgili akrepler, Merkür’ün koç burcundaki ilerleyişi sizi hayatınızın belli konularında hızlı kararlar almaya sürükleyebilir. Özellikle çalışma ortamı, iş arkadaşlarınız ve evcil hayvanlarınız ilgili konularla daha çok ilgileneceksiniz.

 

Hayatta kalma mücadeleniz, hayatın sıkıcı işleri, görevleriniz ve hizmet gösterdiğiniz alanlarda yani kendinizi köle gibi hissettiğiniz konularla ilgili olacak.

Bu bağlamda aksayan işler, sağlığınızla ilgili endişe ve kaygılarınızı giderebileceğiniz alanlarda deneyimler elde etmelisiniz.

 

Bu durum 27 Nisana kadar süreceğinden rutin işleriniz ile ilgili yaşadığınız endişe, telaş ya da sinirlilik durumlarını çözüme kavuşturabilmelisiniz, çünkü 28 Nisan itibari ile Merkür’ün Boğa burcuna geçişi ile çalışanlarla aranızdaki sorunlar, iletişim problemleriniz ve yanlış anlaşılmalarınız son bulabilecektir.

 

Ayrıca Merkür’ün 4. evinizdeki Satürn ile yaptığı iyicil açı ile artık koşullar ne olursa olsun her şeyi olduğu gibi kabullenme gücü verebilecek.

 


 

Yay Burcu Yükselen Yay

Sevgili Yaylar, Merkür’ün sizin elementinizle aynı doğaya ait bir burçta ilerlemesi bu dönem destekler alabileceğinizin işaretçisi. Özellikle varsa çocuklarınız ya da romantik ilişkileriniz ve yaratıcılığınız aracılığıyla kendinizi ifade ettiğiniz konularla bu dönem daha çok ilgileneceksiniz.

Hayatta kalma mücadeleniz, dadılık, öğretmenlik, flört niteliğindeki ilişkiniz ile ilgili konularla olacak.

 

Bu bağlamda özgüven ve öz değer konularında bazı deneyimler elde etmelisiniz.

 

Bu durum 27 Nisana kadar süreceğinden aşk hayatınızdaki gelgeç gönüllülük, aşkı bir oyun gibi görmeniz, havailiğiniz ve değişken hallerinizi gözlemlemeli ve bu davranışlarınızın sizdeki etkisini çözüme ulaştırmalısınız. 28 Nisan itibari ile Merkür’ün Boğa burcuna geçişi ile dinlemeye ve başkalarının düşüncelerinin de önem kazanacağını konusunda dikkatlerinizi o yöne çektirebilecek ve sizde bir aydınlanma yaşatabilir.

 

Ayrıca Merkür’ün 3. evinizdeki Satürn ile yaptığı iyicil açı ile geçmişten bu güne özünde taşıdığı ve fark etmediği ne varsa yapılandırmaya geliyor ve artık anlaşılamamak, yanlış anlaşılmak ya da bilememe korkusundan kaynaklanan ne varsa çözüme ulaştırma gücü kazanabilirsiniz.

 


 

Oğlak Burcu Yükselen Oğlak

Sevgili Oğlaklar, Merkür’ün Koç burcundaki ilerleyişi sizlerin ebeveynler, vatan, kökler, geçmiş, itibarınız ile ilgili konularla ilgili hareketlenmenizi sağlayacak ve bu konularla daha çok ilgileneceksiniz.

 

Hayatta kalma mücadeleniz, iç dünyanız ile ilgili konularla olacak.

Bu bağlamda evde yaşanılan huzursuzluklar, ait hissedememek gibi konularda deneyim elde etmeniz gerektiğini vurgulamaktadır.

 

Bu durum 27 Nisana kadar süreceğinden düşünme, algılama ve iletişim tarzınızı, edindiğiniz deneyimlerle üzerine düşünmeli, problemin ana kaynağına inilmeli ve çözüme kavuşturmalısınızdır. Çünkü 28 Nisan itibari ile Merkür’ün Boğa burcuna geçişi ile düzelmeyen ebeveyn iletişim ilişkinizi sizleri evinizde çalıştırarak çözüme ulaştırabilir. Bu sürecin sizler için sancılı geçmemesi adına, iletişim problemlerinizi çözüme ulaştırmalısınız.

 

Ayrıca Merkür’ün 2. evinizdeki Satürn ile yaptığı iyicil açı ile de bu durum desteklenmektedir ve genel anlamda ebeveyn problemleriniz aslında, sizlerin maddi güvenceniz olmadığındaki korkularınıza dikkat çektirmektedir. Aslında bu durumun çözüme ulaşabilmesi, maddesel dünyada karşılaştığınız zorluklar karşısında göstermiş olduğunuz mücadeleler neticesinde kendi değerinizi, kendi kaynaklarınızı sağlamanıza olanak tanıyacak.

 


 

Kova Burcu Yükselen Kova

Sevgili Kovalar, Merkür’ün Koç burcundaki ilerleyişini 3. Ev konularınızda deneyimleyeceksiniz. Bu konular; yakın çevre, kısa yolculuklar ulaşım, ticaret, haberleşme, kardeşler konuları. Tüm bu konularda hayatınızda merak olgusu ivme kazanabilir.

 

Hayatta kalma mücadeleniz, yaşam boyunca “başkalarına kendimi dinletmeliyim” ile ilgili konular üzerine olacak.

 

Bu bağlamda çok soru soran, yakın çevreye merak komşu ve kardeşlerle iletişim, eğitim ve öğretime yakın ilgi, çevreyi anı algılamakla ilgili tarafsız deneyimler edinilmesi gerektiğini vurgulamaktadır.

 

Bu durum 27 Nisana kadar süreceğinden fazla sığ ve yüzeysellik söz konusuyken bu anlamda bu süreci daha çok entelektüel merakınızı ve iletişim yeteneğinizi geliştirmek ile ilgilenilmelidir. Çünkü 28 Nisan itibari ile Merkür’ün Boğa burcuna geçişi ile bu yeteneğinizi edebiyata çekebilir ve buradaki kendinizi dinletme arzunuzun yerine bilgilerinizi paylaşmak ile iyileştirebilirsiniz.

 

Ayrıca Merkür’ün 1. evinizdeki Satürn ile yaptığı iyicil açı ile size kim olduğunuzu hatırlatacak, ne istediğiniz konusunda sizi keşfe çıkartacak gücü sağlayacak ve siz daha gerçekçi bir yaklaşım sergileyebilirsiniz.

 


 

Balık Burcu Yükselen Balık

Sevgili balıklar bu dönem zihninizi geliştirecek konular ve faaliyetlerde bulunabilirsiniz. Bunları örnekleyecek olursak, sahip olduklarınız, manevi kaynaklarınız, geliriniz, giderleriniz ve kişisel değerler ile beraber, kendi değeriniz ile ilgili konularla daha çok ilgileneceksiniz.

 

Hayatta kalma mücadeleniz, paranızın ve kendinizin değerini bilemiyor olmakla ile ilgili konular üzerine olacak.

 

Kendi değerinizi bilginize endeksli yaşıyor olmakla ilgili konularda deneyimler edinilmesi gerektiği vurgulanmaktadır.

 

Bu durum 27 Nisana kadar süreceğinden para ile ilgili beceriniz ve para konusunda ne yapacağınızı bilir hallerinizi artık kendinize çevirmeli ve bu anlamda kendi değerini arttırmaya yönelik çalışmalar yürütmelisiniz. Çünkü 28 Nisan itibari ile Merkür’ün Boğa burcuna geçişi ile kendinizi geliştiremez iseniz para üzerinden kurnazca edindiğiniz kazançlar kendinizi daha da değersiz hissettirebilecektir.

 

Ayrıca Merkür’ün 12. evinizdeki Satürn ile yaptığı iyicil açı ile sizin yapamadığınızı yapabilecek gücü size sağlayacak, sınırlandırma ve yapılandırma ile nereden ve ne şekilde geldiği belirsiz olan gelir kaynaklarınızın yerini, sorumluluk aldırarak daha somut yatırımlar karşılığındaki edinimlere çevirebilecektir. Bu durum sizin öz değerinizi de arttıracak.

 

Hibya Haber Ajansı