NarmorX: Yeni Nesil Dalış Ekipmanı

narmorx-yeni-nesil-dalis-ekipmani-22071911

NarmorX: Yeni Nesil Dalış Ekipmanı

Sualtı bir ülkeyi, bir kültürü keşfetmek gibidir. Binlerce balık türünü ve mercan resiflerini görmek, yeni ülkeleri, yeni insanları tanımaya benzer. Elbette bu farklı dünyayı keşfetmek için özel ürünlere ihtiyaç var. Konfor, güvenlik ve ergonomi dinamiklerini sunan ekipmanlar sualtının olmazsa olmazı. Kendisi de bir dalgıç olan Mordag Design Studio'nun Kurucusu endüstriyel tasarımcı Mete Mordağ sualtı için işlevsel ürünler tasarlıyor. Bunlardan biri de NarmorX. Boğaziçi Sualtı Araştırma Merkezi'nin Innovasub markası için tasarladığı NarmorX, sualtı dünyasının dinamiklerini son üretim ve kontrol teknolojileri üzerinden en iyi şekilde işleyerek dalış dünyasına yepyeni bir yaklaşım sunuyor. Hydrodinamik, kompakt, güvenlik kriterlerine son derece etkin bir cevap olan kompozit gövdesi dalış için gerekli tüm ekipmanları en kompakt şekilde bir araya topluyor. NarmorX, çift tank ve hava yolu sistemine sahip. Dalış esnasında herhangi bir pozisyonda denge yeleğinin şişirilebilmesini sağlayan pnömatik inflator ile donatıldı. Çift tanka bağlı bağımsız güvenlikli çift hava yolu, iki adet ikinci kademe ve yine iki adet manometreye sahip bulunuyor.







Kompakt ve portatif dalış seti

20 yıllık dalgıç olarak suyun hayatındaki önemini vurgulayan Mete Mordağ şunları söylüyor: "Suyun ve sualtının benim için en önemli ilham kaynağı olduğunu söyleyebilirim. Tekneden suyun üzerini seyrederken veya tek bir dalışta karşılaştığım görüntüler bir yıl boyunca ihtiyacım olan form repertuarını rahatlıkla sağlayabiliyor. NarmorX de bu formun bir ürünü. NarmorX, sualtı dalış için gerekli olan, tüp, denge yeleği, regülatör, ağırlık kemeri gibi ekipmanların tümünün tek bir hidrodinamik sistem içerisinde toplayan kompakt ve portatif bir dalış seti."



NarmorX'te optimal konfigürasyonu, metal tanklara kıyasla yüzde 40 fazla hava sağlayan ve son derece hafif yapısı ile sualtı ve su üstünde üstün bir ergonomi sunan 300bar / 4500psi basınçlı kompozit tankları kullanılıyor. Sistem alüminyum tanklarla da kullanılabiliyor. Dört ayrı renk seçeneği olan ürünün, maksimum ağırlığı 8 kg.







Mordag Design "Rasyonel Sanat Stüdyosu" hakkında:



2007'de tasarımcı Mete Mordağ tarafından kurulan Mordag Design Studio, müşterilerine konsept tasarımdan ürün geliştirmeye dek endüstriyel tasarım alanında 360 derece destek vermekte ve geniş bir sektör yelpazesinde faaliyet gösteren müşterileri için inovatif, kalıcı ürünler tasarlamaktadır. Sunduğu hizmetin yenilikçi bakış açısı ve mühendislik altyapısı sayesinde bugüne kadar müşterilerine 25'in üstünde patentli ürün ve fikir kazandırmıştır. Teknoloji ürünleri, ev gereçleri, mutfak eşyaları, aksesuar, mobilya, sualtı dalış ekipmanları, kentsel donatılar, yapı ürünlerini içeren oldukça geniş bir sektör yelpazesinde faaliyet gösteren markalar için ürünler tasarlamaktadır. Bu geniş ağın içerisinde altı farklı sektörde ödüllere sahip Mordag Design Studio'nun kaleminden çıkan 100'ü aşkın ürün 20'yi aşkın ülkede kullanıcıları ile buluşmaktadır.

www.mordagdesign.com

Mete Mordağ hakkında:

İstanbul doğumlu Mete Mordağ, 1996'da Alman Lisesi, 2001'de Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü tamamladı. Yaratıcı sanatlara olan tutkusunu ve pozitif bilimlere olan yatkınlığını birleştirme isteği onu Endüstriyel Tasarım dünyasına yönlendirdi. Sydney New South Wales Üniversitesi'nde Endüstriyel Tasarım yüksek lisans eğitimini tamamlayarak 2005'te İstanbul'a döndü. Geniş bir sektör yelpazesi için güzelliğin ve mantığın ortak bir dilde konuştuğu kalıcı ürünler tasarlayan Mordağ, tasarıma yaklaşımını şöyle özetliyor: "Evren estetikteki büyük uzmanlığını kanıtlamıştır, çünkü yaradılışa olan mantıksal yaklaşımı kusursuzdur. Ortaya koyduğu "istisnasız güzelliğin" ardındaki her bir kıvrımın, bağlantının, ölçünün çok net sebepleri vardır. Müziğin, rengin, formun, her birinin doğruya ve güzele yönlendiren bir matematiği vardır. Tasarım kendi özgün alanında bu matematiği öğrenmek ve bunu icra etmekle yükümlüdür. Bu anlamda o, rasyonel sanat olarak tanımladığı bu yaklaşım üzerinden "istisnasız güzelliği" hedeflemektedir."

Kaynak:Contactplus