“İSÜ Proje Pazarı”nı “3D printer” kazandı

isu-proje-pazarini-3d-printer-kazandi-07032012

“İSÜ Proje Pazarı”nı “3D printer” kazandı

Yarışmada, 3D yazıcılarda renkli baskıya imkân sağlama temalı Co-Print Projesiyle birinci olan Yeditepe Üniversitesi’nden Fatih Kazım DUYMAZ ve ekibi bilgisayar ile ödüllendirildi ve İSÜTECH Kuluçka Merkezinde ofis desteğine hak kazandı. Yenilikçi, kullanımı kolay, az yer kaplayan, organik ve geri dönüştürülebilir şampuan üretimi temalı Mels Toz Şampuanları Projesiyle ikinci olan İstinye Üniversitesi Eczacılık öğrencisi Melisa ULUCAN ve sanal gerçeklik ile yabancı dil öğrenme temalı MakeWords-VR Projesiyle üçüncü olan İstinye Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı öğrencisi Furkan KAYA ve ekibi de bilgisayar ödülünün sahibi oldu.

İstanbul Kalkınma Ajansı destekleriyle kurulan İstinye Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSÜTECH) tarafından düzenlenen 1. İstinye Üniversitesi Ulusal Öğrenci Proje Pazarı, İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsünde gerçekleşti.

Proje Pazarı kapsamında ulusal düzeyde hem lisans hem de lisansüstü öğrencilerinin projeleri ile katılım sağlamaları amaçlanarak; üniversitelerde proje kültürünün gelişmesi ve girişim ikliminin yaygınlaşmasının ilke edinildiği belirtildi.

Hem akademisyenlerin hem de öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve İstanbul Kalkınma Ajansı yetkilileri ile Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi Direktörü İbrahim ELBAŞI’nın da katılım sağladığı Proje Pazarı etkinliği, İSÜTECH Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Melik ERTUĞRUL ve İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal KARAÖZ tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başladı.

Dr. Öğretim Üyesi Melik ERTUĞRUL, ülkemizin rekabetçi gücünün artması ve fikirlerin gerçeğe dönüşmesi amacıyla, öğrencilerin teşviki noktasında katkılar sunacağına inandığı bu Proje Pazarını düzenlemenin yaşattığı gururu ve heyecanı ifade etti.

Prof. Dr. Erdal KARAÖZ ise her şeyin hayal etmekle başladığının ve hayaller olmadan aydınlık yarınlara erişmenin mümkün olmadığının altını çizerek bu Proje Pazarının hayallerin hayata geçmesi ve yaratıcılığın cesaretlendirilmesi hususunda bir milat olması temennisini taşıdığını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından, İSÜ Kurucu Rektörü ve Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih BULU, İSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin ULUKAYA, İSÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Semra SARDAŞ, Teknopark İstanbul Genel Md. Yard. Dr. Öğr. Üyesi Cem DURAN ve İTÜ Çekirdek Mentörü Dr. Ş.Naci ADALILAR’dan oluşan Değerlendirme Jürisi, çok sayıda başvuru arasından finale kalan farklı branşlarda birçok projeyi çeşitli kriterlere göre değerlendirerek ilk üçe giren projeleri belirledi.

“Proje Pazarı”nı 3D Printer kazandı

3D yazıcılarda renkli baskıya imkân sağlama temalı Co-Print Projesiyle birinci olan Yeditepe Üniversitesi’nden Fatih Kazım DUYMAZ ve ekibi bilgisayar ile ödüllendirildi ve İSÜTECH Kuluçka Merkezinde ofis desteğine hak kazandı. Yenilikçi, kullanımı kolay, az yer kaplayan, organik ve geri dönüştürülebilir şampuan üretimi temalı Mels Toz Şampuanları Projesiyle ikinci olan İstinye Üniversitesi Eczacılık öğrencisi Melisa ULUCAN, bilgisayar ile ödüllendirildi. Sanal gerçeklik ile yabancı dil öğrenme temalı MakeWords-VR Projesiyle üçüncü olan İstinye Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı öğrencisi Furkan KAYA ve ekibi de bilgisayar ödülünün sahibi oldu.

Dereceye giren Projelerin ödüllerinin İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal KARAÖZ tarafından Proje Ekiplerine takdim edilmesinin ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile birlikte Proje Pazarı etkinliği tamamlandı.


Hibya Haber Ajansı