Sterlin/Dolar teknik analizi

sterlindolar-teknik-analizi-20081905

Sterlin/Dolar teknik analizi



İngiliz hükümeti, Brexit için belirlenen tarih olan 31 Ekim'de olası bir anlaşmasız ayrılma durumunda, Avrupa Birliği vatandaşlarının İngiltere'de yaşamasına ve çalışmasına olanak veren kuralların geçerliliğini yitireceğini açıkladı.

Bununla birlikte Britanya Başbakanı Boris Johnson, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'a dün bir mektup gönderdi ve İrlanda backstop maddesinin Brexit geçiş dönemi sona erene kadar alternatif düzenlemelerin ortaya konacağına yönelik bir taahhüt ile değiştirilmesini teklif etti.

İngiltere Parlamento Üyesi James Cleverly ise Backstop probleminin aşılması durumunda AB'den anlaşma ile ayrılabileceklerini dile getirirken anlaşmanın AB müzakerecilerinin ellerinde olduğunu kaydetti. ABD tarafında ise Başkan Donald Trump yaptığı açıklamada, Johnson ile ABD-Britanya serbest ticaret anlaşması konusunda nasıl hızlı şekilde ilerlenebileceğini ele aldıkların belirtirken Boris Johnson ile haftasonu G7 zirvesi sırasında bir araya geleceğini de vurguladı.

Trump ayrıca FED'e yönelik eleştirilerine devam ederek 100 baz puan faiz indirilmesi gerektiğini savundu. Parite için Brexit ve ticaret savaşlarındaki gelişmelere odaklanırken diğer yandan da FED kanadından gelecek mesajlar da önemli olacaktır. Teknik anlamda, dün 20 günlük hareketli ortalamasından geri çekilen döviz çiftinin 1.2100 altındaki kalıcı hareketlerinde 1.2080-1.2040-1.2000 destekleri izlenebilirken yükselişlerin görülmesi ile 1.2135-1.2165-1.2190-1.2220 dirençleri takip edilebilir.



Işık Menkul Değerler