Piyasalarda bugün

piyasalarda-bugun-14022009

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

ABD Senatosu'ndan Trump'ın İran'a yönelik savaş yetkilerini kısıtlayan tasarıya onay geldi. Temsilciler Meclisi'nde de kabul edilmesi halinde Trump'ın masasına gidecek tasarının veto edilmesi bekleniyor.

Irak’ın Kerkük kentindeki ABD askeri üssüne saldırı düzenlendiği bildirildi. Saldırı sonucu can ve mal kaybının yaşanmadığı belirtildi.

Beyaz Saray Kudlow: Çin Devlet Başkanı Xi, Trump’a ABD’den virüs konusunda yardımlarını kabul edeceklerini söyledi.

Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler, Rusya Genelkurmay Başkanı Org. Valery Gerasimov ile telefonda görüştü. Görüşmede İdlib ve güncel konular ele alındı .

ABD Ticaret Bakanlığı aldığı yeni kararla Huawei ve bağlı şirketlerinin ABD'li şirketlerle iş yapabilmesi için 45 gün daha süre verdi.

TBMM Genel Kurulunda, Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.

Coronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı bir günde 1.381’e, tespit edilen vaka sayısı 63.851’e, müşahede altında tutulanların sayısı 177.974’e yükseldi.

Ne Olacak?

Bugün içeride Aralık ayı Cari Dengesi ile Şubat Ayı Yıl Sonu TÜFE tahmini açıklanacak. Almanya ve Euro Bölgesinde GSYH, ABD’de ise Sanayi Üretim Endeksi açıklanacak.

TCMB faiz kararını Çarşamba günü açıklayacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Kaynak: İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı