Korona virüsü acil butonu

korona-virusu-acil-butonu-20032002

Korona virüsü acil butonu

Sancaktepe Belediyesi 65 yaş ve üstü yaşlıların vatandaşların evlerine ‘’korona virüsü acil butonu’’ koydu.Bu sayede, evlerinde rahatsızlanan yaşlı vatandaşlar, butona basarak belediyenin sağlık ekiplerinden yardım isteyebilecek. 


Çin'de ortaya çıkan ve hızla tüm dünyada etkisini gösteren yeni tip Korona virüsü son olarak ülkemizde de etkisini gösterdi. Ülke çapında alınan tedbirler kapsamında Sancaktepe Belediyesi ilçede yaşayan yaşlı vatandaşlar için korona acil butonu oluşturarak, İlçede yaşayan yaşlı vatandaşlara acil buton cihazı dağıttı. Dağıtılan cihazda ilçede yaşayan yaşlı vatandaşlar ateşlerinin yükselmesi, ve kendilerini hasta hissetmeleri halinde korona acil butonuna basarak belediye ekiplerine sinyal göndermiş olacak, sinyali alan belediye sağlık ekipleri gerekli önlemleri alarak yaşlıları hastaneye götürecek. 


Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü yaptığı konuya ilişkin yaptığı  açıklamada; “Yaşlılarımızın daha çok risk altında olduğunu biliyoruz. Onların yalnız yaşayanlarına yönelik panik butonumuz var bizim. 65 yaş üstü yaşlılarımızı tespit ettik. Bunları evlerine veriyoruz. Kendileri tek tuş ile bizim çağrı merkezimize ulaşabiliyorlar. Yaşlılarımız bir rahatsızlık hissediyorlarsa onları biz sağlık kuruluşlarımız ile bir araya getiriyoruz. Bu süreçte ambulanslarımız, sağlık çalışanlarımız dahil olmak üzere hepsini biz bir araya getirdik” dedi. 


Öte yandan Samandıra Meydan’da kurulan korona virüsü bilgilendirme standında vatandaşlara ile esnaflara dezenfektan ve sabun ürünleri dağıtıldı. 
Sancaktepe Belediye ekipleri virüsün ortaya çıktığı günden bu yana okulları, camiler, kamu binalarını, sokakları ilaçlayarak dezenfekte ediyor.

Kaynak: Cansu TV - Hibya TV ortak çalışması
Hibya Haber Ajansı